Ameninaţarea Taifunului Phanfone, în creştere la Suzuka

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, programat duminică, au fost avertizaţi cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă Taifunul Phanfone, care se apropie periculos de ciruitul de la Suzuka.

56 afișări
Imaginea articolului Ameninaţarea Taifunului Phanfone, în creştere la Suzuka

Ameninaţarea Taifunului Phanfone, în creştere la Suzuka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specialiştii serviciului meteorologic Ubimet, prezenţi la Suzuka, au evocat o "ameninţare iminentă" care ia formă progresiv, fiind aproape certă prezenţa unor rafale puternice de ploaie, duminică, în preludiul trecerii taifunului. Momentul culminat al furtunii este estimat a se produce luni dimineaţă, când echipele ar urma să încarce containerele pentru transferul la Soci (Rusia), unde va avea loc următoarea etapă, week-end-ul următor.

Vineri, a plouat puţin pe circuitul japonez, doar în finalul celei de-a doua şedinţe de antrenamente.

"Când «ochiul» taifunului va trece prin apropiere, luni dimineaţă, va produce importante probeleme de transport, distrugeri şi posibil răniri", a anunţat Ubimet.

Cursa, programată la ora locală 15.00 (09.00, ora României), va fi afectată de ploaie, au precizat meteorologii.

Mai mult, ei estimează că "ochiul" taifunului va survola circuitul, astfel că sunt aşteptate "impotrante distrugeri structurale". În această situaţie, echipele trebuie să evacueze circuitul în noaptea de duminică spre luni.

Vremea potrivnică a mai afectat cursa japoneză din Marele Circ. În 2010, calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei au fost amânate o zi din cauza ploii. Sâmbătă, după ce startul a fost amânat de câteva ori cu câte o jumătate de oră, s-a stabilit că şedinţa de calificări nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă. Astfel, şi calificările şi cursa au avut loc în aceeaşi zi.

De asemenea, calificările ediţiei din 2004 au fost amânate pentru duminică, din cauza unui taifun care a lovit regiunea cu ploi şi rafale de vânt de peste 150 de km/h.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici