Ameninţare cu moartea la adresa lui Becali, motiv de mutare a procesului

Mesajul unui presupus suporter clujean care instiga la asasinarea lui Gigi Becali contra sumei de 50.000 de dolari, postat pe internet în luna martie 2008, este unul dintre motivele invocate de avocata Alina Ciul, în cererea de strămutare a dosarului "valiza", de la Curtea de Apel Cluj.

31 afișări
Imaginea articolului Ameninţare cu moartea la adresa lui Becali, motiv de mutare a procesului

Ameninţare cu moartea la adresa lui Becali, motiv de mutare a procesului

Avocata Alina Ciul, trimisă în judecată alături de Gigi Becali, arată în cererea de strămutare, că "în martie 2008 o persoană a cărei identitate a rămas necunoscută, a postat pe un blog un mesaj prin care anunţa că oferă suma de 50.000 de dolari celui care «va grăbi sfârşitul lui Gigi Becali»".

"În scurt timp vom avea 50.000 de dolari strânşi şi îi vom pune ca recompensă pentru cine îi va grăbi sfârşitul lui Becali. Becali trebuie să moară", este mesajul postat de presupusul suporter clujean, citat în cererea de strămutare înaintată judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Faţă de această situaţie Alina Ciul menţionează, în documentul citat, că la vremea respectivă s-a făcut o plângere penală pentru instigare la omor şi ameninţare, care se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5.

Avocata mai spune în cererea de strămutare a dosarului "valiza" că "asemenea manifestări nu sunt de neglijat şi pot degenera în situaţii critice de conflict fiind cunoscut faptul că suporterii acestui sport pot da uneori dovadă de atitudini excesive, violente şi chiar fanatice".

Un alt motiv pentru care Ciul solicită strămutarea este cel al influenţei pe care o pot avea unele persoane publice din municipiul Cluj-Napoca.

"În speţa de faţă, în oraşul de reşedinţă al instanţei Curţiia de Apel Cluj, care soluţionează dosarul, sunt rezidente cele două cluburi rivale ale Stelei, Universitatea Cluj şi CFR Cluj 1907. Cele două cluburi sunt susţinute de persoanlităţile locale cu influenţă în viaţa publică a Clujului prin funcţiile pe care le deţin în structurile publice locale datorită implicării directe în activitatea unor partide politice cu structuri la nivel naţional", se arată în cererea de strămutare.

Alina Ciul spune, în cerere, despre actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Păunel Tise, că din noiembrie 2007 acesta a devenit şi manager general al Fotbal Club "Universitatea Cluj". Ea mai arată despre Tise că în perioada 2004 - 2005 a deţinut funcţia de consilier local al Clujului din partea Partidului Democrat iar în perioada 2005 - 2007 a fost prefect al judeţului Cluj.

Un alt caz prezentat de Ciul în cererea de strămutarea este cel al procurorului Florin Maghiar de la DNA Teritorial Cluj, despre care arată că este cumnatul lui Daniel Buda, care în perioada iunie - decembrie 2004 a fost consilier în Consiliul Local Cluj-Napoca, iar din noiembrie 2004 are calitatea de deputat în Parlamentul României din partea PDL - filiala Cluj, fiind şi preşedintele acestei structuri.

Alina Ciul menţionează despre cei doi că sunt finii premierului României, Emil Boc.

Un alt motiv invocat în cererea de strămutarea este acela că, recent, Consiliul Local Cluj-Napoca a devenit acţionarul majoritar al clubului Universitatea Cluj, precizând totodată că pot fi influenţate acţiunile justiţiei prin presiunile publice la nivel local.

"Martorii acuzării sunt jucători şi membrii ai cluburilor de fotbal din municipiul Cluj Napoca care ar putea afecta acţiunile justiţiei prin influenţa mediatică a acestor persoane asupra opiniei publice, asupra suporterilor celor două echipe locale, unii fiind adevărate simboluri pentru fanii lor", arată Alina Ciul.

Instanţa supremă a stabilit termen de judecată pentru această cerere în 27 februarie.

Citeşte şi

Becali cere strămutarea dosarului "Valiza"

Becali: Şefa Baroului Cluj mi-a spus că nu am nicio şansă să câştig procesul de la Cluj

Gigi Becali, deferit justiţiei în dosarul "Valiza"

Gigi Becali şi alte trei persoane, urmărite penal de DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici