Americanul Bernard Hopkins şi-ar dori să boxeze cu Lucian Bute

Pugilistul american Bernard Hopkins, în vârstă de 45 de ani, a declarat, într-un interviu, că şi-ar dori să boxeze cu românul Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, care îl va întâlni, la 17 aprilie, pe columbianul Edison Miranda, informează site-ul boxingtalk.com.

61 afișări
Imaginea articolului Americanul Bernard Hopkins şi-ar dori să boxeze cu Lucian Bute

Americanul Bernard Hopkins şi-ar dori să boxeze cu Lucian Bute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"M-am gândit la următorul meu meci şi numele care mi-a venit în minte a fost cel al lui Lucian Bute, pentru că este un bun pugilist şi o provocare pentru mine. Cred că oamenii ar fi interesaţi de un astfel de meci, mai ales cei din Montreal. Cred că şi HBO ar fi interesat de un astfel de meci. Nu ştiu dacă cei din staful lui Bute vor accepta lupta sau vor considera că este mai riscantă pentru român decât cea cu Edison Miranda, pentru că pe columbian l-au văzut ca pe un risc mic", a spus Bernard Hopkins pentru sursa citată.

Hopkins a precizat că, în ciuda vârstei, nu se consideră la final de carieră. "Trebuie să fac ce este mai bine pentru mine şi pentru familia mea. Dacă cineva se gândeşte că sunt terminat, este nebun. Continui să fiu o ameninţare pentru mulţi pugilişti. Am făcut multe mişcări inteligente în viaţă şi ştiu când trebuie să mă retrag. Sunt destul de deştept încât să-mi dau seama cât trebuie să mai rămân în acest sport fără să mă fac de râs", a mai spus pugilistul american.

Hopkins a adăugat că poate să ajungă până la greutatea de 170 de pounds (77,1 kg), pentru a putea boxa cu Bute. "Am mai reuşit şi pentru meciurile cu Kelly Pavlik şi Winky Wright. Cel mai jos pot să ajung până la 170 pounds, iar asta înseamnă o situaţie câştig-câştig pentru Bute, deoarece dacă pierde el oricum poate rămâne cu centura mondială, la fel ca şi Kelly Pavlik. Dacă va rezolva problema cu Edison Miranda, lucru care ar trebui să se întâmple, îl voi ajuta să devină o legendă în ceea ce priveşte palmaresul său şi, în funcţie de modul în care voi câştiga, el mă va ajuta pe mine să creez un Kelly Pavlik canadian. Bute şi oamenii lui trebuie să vrea o provocare adevărată, ar putea continua să lupte cu pugilişti gen Andrade şi Miranda, dar să sperăm că vor să progreseze", a mai spus pugilistul american.

Site-ul eastsideboxing.com a scris, pe 5 aprilie, că Lucian Bute l-ar putea întâlni pe americanul Kelly Pavlik, campion la categoria mijlocie, în versiunea WBO şi WBC, într-un meci care se va disputa pe "Cowboys Stadium" din statul american Texas.

Lucian Bute (25-0-0 20) îşi va apăra pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison Miranda, într-o gală ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada).

Bernard Hopkins are în palmares 51 de victorii (32 prin KO), cinci înfrângeri şi un meci încheiat la egalitate. Americanul a câştigat ultimele trei meciuri disputate, cu Kelly Pavlik (în 2008), cu Enrique Ornelas, fratele lui Librado Andrade, în 2009, şi cu Roy Jones Jr., în vârstă de 41 de ani, pe 3 aprilie 2010.

Bernard Hopkins, care acum luptă la categoria semigrea (175 pounds/79,4 kg), şi-a apărat de 20 de ori titlul mondial la categoria mijlocie şi a fost primul pugilist care a unificat cele patru titluri mondiale (WBO, WBC, IBF şi WBA). Este, de asemenea, cel mai în vârstă pugilist deţinător al unei centuri mondiale la categoria mijlocie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici