Ana Maria Brânză: În finala olimpică a fost singura dată când mi-am dorit să fiu bărbat

Scrimera Ana Maria Brânză a declarat miercuri, la un eveniment organizat pentru femeile din sport cu ocazia zilei de 8 martie, că în finala olimpică de la Beijiing a fost singurul moment când şi-a dorit să fie bărbat pentru a putea să o întreacă pe sportiva germană Britta Heidemann.

146 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Brânză: În finala olimpică a fost singura dată când mi-am dorit să fiu bărbat

Ana Maria Brânză (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mi-am dorit să fiu bărbat în finala olimpică pe care am pierdut-o în faţa nemţoiacei Britta Haidemann. Atunci am declarat că ea trăgea ca un bărbat. Dacă aş fi fost şi eu bărbat, poate ar fi fost altceva. Pentru mine ziua de 8 martie perfectă este să mă întâlnesc cu prietenele, cu colegele, la o cafea. Acum sper să-mi fac cadou de 8 martie cel puţin o medalie la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona. De aia mergem acolo. De fapt 8 martie o să-l serbăm la înălţime, pentru că vom pleca la Barcelona", a declarat sportiva română.

Campioana olimpică la gimnastică, Andreea Răducan, a dezvăluit faptul că tatăl ei şi-ar fi dorit să fie băiat, dar crede însă că nu l-a dezamăgit:

"Nu au fost momente în care să-mi doresc să fiu bărbat, nu am avut de ce. Cred că mă descurc bine ca femeie. Cred că tata şi-a dorit mai mult să fiu băiat, dar asta e altceva. Oricum nu cred că a regretat nici o secundă că sunt fată. Să ajungi să fii apreciată ca femeie este un lucru extraordinar".

Preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a găsit mereu avantajele faptului că este femeie în sport.

"Am avantajul politeţii ca femeie, dacă bărbaţii se ceartă şi eu intervin, atunci ascultă cu mai mult interes. Nimeni nu poate să ţipe, să intervină în forţă pentru că sunt femeie. Ai nişte avataje mari ca femeie. Deşi din orgoliu, femeile muncesc de două ori mai mult ca să demonstreze că sunt capabile. Nu mi-am dorit niciodată să fiu bărbat. Am primit flori de la colgii de la celelalte federaţii. Sunt drăguţi mereu", a declarat Tocală.

Componentele lotului naţional:

  • de scrimă Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu.

  • fostele gimnaste Corina Ungureanu şi Andreea Răduca

  • fosta jucătoare de tenis de masă Otilia Bădescu

  • fostele canotoare Doina Ignat şi Camelia Mihalcea

  • fostele baschetbaliste Carmen Tocală şi Svetlana Drăguşin

Ele au participat miercuri la Cafepedia la un eveniment organizat de directorul de marketing al Puratos România, Bogdan Cherciu, care le-a oferit flori şi cadouri fostelor campioane cu ocazia Zilei Femeii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici