Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea: Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie

Spadasina Ana-Maria Popescu şi-a anunţat marţi retragerea din activitatea competiţională. „Cu siguranţă în sală voi reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu”, a spus sportiva.

4298 afișări
Imaginea articolului Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea: Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie

Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea: Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ana-Maria Popescu a anunţat marţi că s-a retras de pe planşă după 20 de ani de mare performanţă. Anunţul a venit în stilul său, pe canalul de youtube, cu câteva lacrimi şi multă emoţie.

„Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie. (...) A fost ultima competiţie pentru mine şi credeam cumva că sunt pregătită pentru momentul ăsta pentru că nu simt să merg mai departe, asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt când e momentul să mă opresc şi acest moment a venit. Ştiu treaba asta pentru că nu mai am motivaţie să merg mai departe, totul doare prea tare, cred că e momentul să încep nouă viaţă sau să am o viaţă în afara sălii de scrimă. Cu siguranţă în sală voi reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu”, a spus sportiva.

Conform COSR, Ana-Maria Brânză Popescu a fost la 5 ediţii de Jocuri Olimpice, are 3 medalii olimpice în palmares, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate.

Ana-Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici