Ana Pascu: De 40 de ani de când sunt în scrimă n-am văzut aşa ceva

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că, de când este ea în acest sport, nu a văzut o partidă cum a fost finala probei masculine de sabie, de la CM din Antalya, câştigată de România în faţa Italiei, cu scorul de 45-44.

489 afișări
Imaginea articolului Ana Pascu: De 40 de ani de când sunt în scrimă n-am văzut aşa ceva

România, medalie de aur în proba masculină de sabie la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încă nu pot să îmi revin. A fost ceva incredibil. De când sunt eu în scrimă, de 40 de ani, nu am văzut aşa ceva. A fost o partidă nebună cum puţine cred că au fost vreodată. A fost o partidă ieşită din comun din punct de vedere tehnico-tactic. Dumitrescu a fost cel care ne-a adus victoria şi care a luptat extraordinar în acel final entuziasmant. Dar trebuie precizat că toţi băieţii au luptat perfect şi merită din plin acest titlu", a spus Ana Pascu.

TITLURILE ZILEI

Preşedintele FR Scrimă a afirmat că echipa României de la proba masculină de sabie a fost foarte bine pregătită pentru CM din Antalya.

"Italia este o echipă extraordinară, cu o experienţă uluitoare în acest sport şi să ne amintim că ne-au învins şi în finala Campionatului European din vară. Totuşi, am reuşit să-i învingem într-o asemenea partidă şi toată lumea ne-a lăudat, pentru că România s-a prezentat cu o echipă pregătită extraordinar de bine la aceste Campionate Mondiale", a adăugat Ana Pascu.

Echipa României, antrenată de fostul campion olimpic Mihai Covaliu, a câştigat, joi, medalia de aur în proba masculină de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă din Antalya, după ce a învins Italia în finală, cu scorul de 45-44, informează site-ul oficial al competiţiei.

Acesta este primul titlu mondial cucerit de România la un sport olimpic, în anul 2009.

Formaţia tricoloră este formată din sportivii Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici