Ana Pascu i-a oferit o sabie ministrului Tineretului şi Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a primit titlul de "Cavaler de Onoare" al Federaţiei Române de Scrimă şi o sabie personalizată din partea preşedintelui acestui for, Ana Pascu, în cadrul unei festivităţi organziate, joi, la sediul MTS.

150 afișări
Imaginea articolului Ana Pascu i-a oferit o sabie ministrului Tineretului şi Sportului

Ana Pascu i-a oferit o sabie ministrului Tineretului şi Sportului (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

Echipa masculină de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir, a fost invitată la sediul MTS din Bucureşti de ministrul Sorina Plăcintă şi de secretarul de stat Doina Melinte, după ce a obţinut medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă din Antalya.

Alături de cei patru sportivi s-a aflat şi antrenorul lotului masculin de sabie, Mihai Covaliu, fost campion olimpic.

"Am fost foarte încântată de faptul că două femei (n.r. - Simona Plăcintă şi secretarul de stat al MTS, Doina Melinte) au pus umărul să ajute o federaţie care a fost mai puţin băgată în seamă, deşi performanţele ar fi indicat-o ca fiind una dintre favoritele pentru marea performanţă. Doamna ministru vine dintr-un alt domeniu şi totuşi am găsit multă înţelegere. Astfel am zis să-i atragem atenţia că noi suntem un sport care vrea să fie pe podium tot timpul. Ştiam că va fi o surpriză pentru ea şi am declarat-o «Cavaler de Onoare» al Federaţiei Române de scrimă. I-am oferit o sabie pe care este inscripţionat numele dumneaei şi numele federaţiei noastre", a declarat Ana Pascu.

Ministrul a afirmat că sabia oferită de Federaţia de scrimă este un cadou emoţionant şi le-a transmis un mesaj sportivilor prezenţi la sediul MTS, precizând că aceştia i-au purtat noroc în mandatul ei de până acum.

"Este o mare onoare pentru mine să pot să vă mulţumesc pentru tot efortul dumneavoastră. În primul rând le mulţumesc celor care vă antrenează, pentru că au depus şi ei un efort fantastic. Cred că mi-aţi purtat noroc, pentru că de trei luni de zile, de când sunt aici, au început să curgă nişte medalii. Indiferent unde vom fi în viitor, vă vom privi şi vom fi cu sufletul alături de dumneavoastră. Cred că ceea ce vi s-a întâmplat dumneavoastră este o mare binecuvântare".

Ministrul a adăugat că primele pentru performanţele obţinute la CM de scrimă au început să fie virate către sportivi de miercuri. "Banii pentru medaliaţi vor veni săptămâna aceasta. Deja pentru cei de la scrimă am dat drumul la bani de ieri", a afirmat Plăcintă.

Doina Melinte a declarat că Mihai Covaliu şi-a demonstrat şi calităţile de antrenor, după ce a obţinut multe succese importante în cariera sa de sportiv.

"Suntem foarte bucuroşi că munca grea depusă de sportivi şi de antrenori a fost răsplătită. Trebuie să remarc faptul că un mare sportiv, cum a fost Mihai Covaliu, a predat ştafeta colegilor săi, dar a şi preluat ştafeta, devenind antrenor. A demonstrat tuturor că are calităţi de tehnician şi a adus medalii foarte importante pentru sportul românesc. Performanţa cere sacrificiul, iar sacrificiul poate aduce multă glorie. Începe o nouă Olimpiadă şi chiar dacă suntem o ţară mică trebuie să demonstrăm că suntem puternici", a spus Melinte.

Rareş Dumitrescu, care a obţinut o medalie de aur şi una de argint la CM din Antalya, va primi din partea MTS suma de 56.000 de lei, în vreme ce Florin Zalomir, cu o medalie de aur împreună cu echipa şi un loc şase în concursul induividual, va primi 45.500 de lei. Ceilalţi doi componenţi ai echipei masculine de sabie, Tiberiu Dolniceanu şi Cosmin Hănceanu, vor primi fiecare suma de 42.000 de lei pentru titlul mondial.

De asemenea, sportivele Andreea Andrei, Cristina Ghiţă, Cristina Stahl şi Maria Udrea, care au obţinut poziţia a patra la proba feminină de floretă pe echipe, vor încasa fiecare suma de 7.000 de lei.

Sportivele Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Iuliana Măceşeanu şi Anca Măroiu, din echipa feminină de spadă clasată pe locul şase, vor primi bani în funcţie de decizia Federaţiei Internaţionale de Scrimă, din 18 noiembrie, dacă această probă va fi la Jocurile Olimpice de la Londra.

În cazul în care proba va deveni una olimpică, româncele vor primi din partea MTS suma de 3.500 de lei, iar dacă nu va fi o probă olimpică, sumele vor fi înjumătăţite.

Alături de medaliaţii cu aur de la CM de scrimă, la sediul MTS au fost primiţi şi sportivii care au obţinut medalii la CM de karate SKDUN, competiţie ce a avut loc în perioada 10-11 octombrie, la Eger (Ungaria).

Din cele 26 de ţări participante, România s-a clasat pe prima poziţie, câştigând 84 de medalii, dintre care 25 de aur, 31 de argint şi 28 de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici