Ancuţa Bobocel a ratat calificarea în finala probei de 3000 de metri, la CM de la Doha

Atleta Ancuţa Bobocel a ratat vineri calificarea în finala probei de 3000 de metri, la Campionatele Mondiale de sală de la Doha, după ce a încheiat seria a doua a calificărilor pe locul 9, cu timpul de 8:54.08 minute, aceasta fiind cea mai bună performanţă a carierei pentru sportiva română.

121 afișări
Imaginea articolului Ancuţa Bobocel a ratat calificarea în finala probei de 3000 de metri, la CM de la Doha

Ancuţa Bobocel a ratat calificarea în finala probei de 3000 de metri, la CM de la Doha (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În finală s-au calificat primele patru clasate în fiecare serie, plus încă patru sportive care au obţinut cel mai rapid timp. Seria I a fost câştigată de etiopiana Sentayehu Ejigu (9:00.34 minute), iar seria a II-a a revenit conaţionalei sale Meserat Defar (8:48.23). Ancuţa Bobocel a ratat calificarea la timp cu 86 de sutimi.

Tot vineri, atleta Adelina Gavrilă a ratat vineri calificarea în finala probei de triplusalt, cea mai bună încercare a sa fiind de 13.45 metri. Baremul de calificare în finala probei a fost de 14.20 metri, dar cu săritura de 13.45 metri, din a doua încercare, atleta română nu l-a îndeplinit şi nici nu a reuşit să se claseze în primele opt sportive, ocupând locul 15, din cele 19 concurente care au luat startul.
Ancuţa Bobocel va mai lua startul vineri în calificările la 1500 de metri.

Delegaţia României include doar trei atlete - Adelina Gavrilă (triplusalt), Ancuţa Bobocel (3000 şi 1500 metri) şi Anca Heltne (atuncarea greutăţii). Obiectivul impus de FR Atletism este calificarea în două-trei finale. Campionatele Mondiale de sală de la Doha se vor încheia duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici