Andone: I-am spus lui Varga să dea în judecată LPF, poate să ceară 500.000 de euro

Antrenorul formaţiei Rapid, Ioan Andone, a declarat, miercuri, că l-a sfătuit pe Dacian Varga, jucător a cărui legitimaţie este reţinută la LPF, să dea în judecată Liga pentru că îi interzice dreptul la muncă, precizând că mijllocaşul poate cere daune în valoare de 500.000 de euro.

25 afișări
Imaginea articolului Andone: I-am spus lui Varga să dea în judecată LPF, poate să ceară 500.000 de euro

Andone: I-am spus lui Varga să dea în judecată LPF, poate să ceară 500.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Am vorbit cu Varga, e foarte greu pentru el. Eu în locul lui aş da liga Profesionistă de Fotbal în judecată. Mai întâi, mi-aş lua un avocat şi m-aş duce la Comisia de Disciplină şi la toate celelalte instanţe sportive. I-aş spune avocatului: «Mă, eu câştig la Rapid în şase luni, să zicem, 50.000 de euro. Am pierdut echipa naţională, cât valorează?» Şi mă consult cu avocatul. Şi cer şi eu 500.000 de euro de la Ligă că nu joc. Cum să nu joci, cum e posibil ca Liga să confişte nişte legitimaţii? Eu i-am spus lui Varga: «Ia de mână un avocat şi dă în judecată Liga». Păi, suntem în democraţie acum. Dă în judecată Liga, cereţi drepturile, el degaba stă cu capul în pământ acum. Clubul încearcă să facă tot ce e posibil legal să îl ajute", a spus Andone într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul susţine că Dacian Varga este "dărâmat complet" din punct de vedere al moralului şi că în momentul de faţă nici nu ar putea intra pe teren. "Tibi Bălan, care e în aceeaşi situaţie, gândeşte altfel. Dar Varga e un băiat de moral. Şi la antrenament se vede. Eu încerc să îl ţin după antrenament, să mai vorbesc cu el, să îl pregătesc. Pentru că dacă va avea dreptul să joace duminică atunci să pot să-l folosesc. Pentru că aşa, cu moralul ăsta de acum, nu se poate, nici nu poţi să-l pui în teren. El e dărâmat complet, nici n-ai ce să vorbeşti cu el. E simplu, te lupţi pentru dreptul tău de a munci. Cine îţi poate refuza un drept de a munci? Liga? Nu există aşa ceva. Ai terminat instanţele sportive te duci în tribunalul civil. De ce să nu te lupţi pentru 500.000 de euro? Eu aşa aş face. Dar e problema lui Varga. El să nu creadă însă că Rapid nu vrea să îl ajute, pentru că ajutându-l pe el se ajută şi clubul. Rapid are nevoie de Varga şi Bălan. Cum să nu vrem să fim mai puternici, să fim iar în atenţia lui Răzvan Lucescu? Problema cu rezultatul (n.r. - rezultatul partidei Rapid - FC Timişoara) va ajunge la TAS, dar asta e problema clubului. Varga trebuie să îşi rezolve problema lui", adăugat antrenorul formaţiei giuleştene.

Andone nu crede că există o coaliţie în Liga I care susţine cauza clubului Rapid în litigiul cu FC Timişoara privind cazul "Varga - Vălan". "Sunt oameni care au opinii, sunt divergenţe între domnul Dragomir şi unii conducători, între comisii, între preşedinţii de club... dar e prea mult spus coaliţie. Şi nu e în niciun caz o coaliţie împotriva Timişoarei. Problema e ca acele comisii să judece drept. Eu nu am citit dosarul pentru că nu am avut timp, eu mai mult mă ocup de echipă în aceste zile", a explicat Ioan Andone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici