Andorra - România 0-2. Tricolorii obţin prima victorie din preliminariile Euro 2024

Echipa naţională a României a câştigat sâmbătă seara partida de debut din preliminariile Campionatului European din 2024, învingând pe Estadi Nacional, din Andorra la Vella, reprezentativa statului Andora, cu scorul de 0-2.

1486 afișări
Imaginea articolului Andorra - România 0-2. Tricolorii obţin prima victorie din preliminariile Euro 2024

Tricolorii au început timid, echipa Andorrei apărându-se exact în jumătatea proprie, încercând să facă pe alocuri presing avansat.

Alibec a marcat primul gol al meciului, în minutul 30, însă acesta a fost anulat după consultarea sistemului VAR, pe motiv de offside.

Peste 5 minute, Moruţan a trimis o centrare la colţul lung, din flancul drept, Dennis Man marcând cu capul la vinclu, din faţa porţii (0-1, min. 35).

La reluarea jocului, după pauză, Alibec a primit o pasă în adâncime de la Răzvan Marin şi a marcat cu sânge rece, din poziţie unu la unu cu portarul Alvarez. Golul a fost în primă fază anulat pentru o presupusă poziţie de offside, dar decizia a fost întoarsă din camera VAR, reuşita fiind validată.

Elevii lui Edward Iordănescu au jucat mai dezinvolt după acest gol, dar fără rezultat pe tabelă. În minutul 61, Rebes a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe, primite în decursul a două minute.

În ciuda mai multor faze de poartă cu potenţial, tricolorii nu au reuşit să valorifice superioritatea numerică, nici după ce selecţionerul Iordănescu a trimis în teren forţe proaspete.

S-a încheiat 0-2 şi România ocupă locul 2 în grupa I, în care Elveţia a câştigat cu 5-0 împotriva Belarusului.

În aceaşi grupă, Israel şi Kosovo au remizat 1-1.

Reprezentativa naţională a Românie va întâlni marţi la Bucureşti selecţionata Belarusului, în a doua partidă a preliminariilor.

Andorra: 12. Álvarez – 18. C. Rubio, 20. Llovera, 5. Alavedra, 15. San Nicolás – 16. A. Martínez (14. E. Vales, 72), 3. M. Vales (19. Guillén, 60), 4. M. Rebés, 17. Joan Cervós (7. Pujol, 86) – 8. M. Vieira, 11. A. Rosas (9. R. Fernández, 72). Selecţioner: Koldo Álvarez
Rezerve: 1. Gómes, 13. F. Pires – 2. De Pablos, 6. X. Vieira, 10. I. Fernandez, 21. M. García, 22. V. Bernat, 23. J. Rubio

România: 12. Radu – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin (6. Băluţă, 64), 11. Olaru (14. M. Marin, 64), 10. Stanciu-cpt. (19. Tănase, 78) – 21. Moruţan (17. Dobre, 73), 7. Alibec, 20. Man (22. Oct. Popescu, 73). Selecţioner: Edward Iordănescu
Rezerve: 1. Niţă, 16. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Munteanu, 13. Opruţ

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici