Andre Agassi a consumat produse dopante şi a minţit ATP

Fostul tenisman american Andre Agassi a recunoscut că a fost depistat pozitiv cu un drog puternic în 1997 şi că a minţit autorităţile sportive pentru a evita o suspendare pentru dopaj, conform autobiografiei sale din care The Times a publicat mai multe fragmente.

53 afișări
Imaginea articolului Andre Agassi a consumat produse dopante şi a minţit ATP

Andre Agassi a consumat produse dopante şi a minţit ATP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deţinător a opt titluri de Grand Slam, Agassi afirmă că a fost dependent de metamfetamină, un drog sintetic, care provoacă euforia, în momentele în care avea probleme în carieră.

Campionul de 39 de ani a mărturisit că a detestat mereu să joace tenis şi că a trăit cu teama unui tată violent.

În cartea care în SUA va apărea sub titlul "Open: an autobiography", la 9 noiembrie, "Puştiul din Las Vegas" explică faptul că a luat "crystal meth" (alt nume al metamfetaminei) în 1997, deoarece nu mai era în formă şi avea probleme în căsnicia cu actriţa Brooke Shields.

El povesteşte în detaliu cum a consumat acest drog pentru prima oară, acasă la el, cu complicitatea asistentului său, un anume "Slim", şi cum a fost cuprins de euforie. "Nu m-am simţit niciodată atât de plin de viaţă, plin de speranţă şi cu atâta energie", scrie Agassi.

După un control antidoping pozitiv, el a minţit ATP, evitând astfel sancţiuni ce i-ar fi putut compromite cariera: trei luni de suspendare pentru consum de droguri recreative. "Am trimis o scrisoare la ATP în care i-am informat că Slim era un consumator de droguri şi că punea metamfetamină în sucuri, lucru adevărat. Însă am adăugat că am băut din întâmplare. Mi-a fost ruşine şi mi-am promis că această minciună va pune capăt la tot", susţine Agassi.

ATP a decis să claseze dosarul.

Agassi este un sportiv extrem de popular, fiind unul dintre puţinii tenismani care a câştigat cele patru turnee de Grand Slam. După ce s-a întâlnit cu cântăreaţa Barbara Streisand şi a fost căsătorit doi ani cu Brooke Shields, el este însurat din 2001 cu fosta campioană germană Steffi Graf, cu care are doi copii.

ATP s-a apărat miercuri, după dezvăluirile lui Agassi. "Programul antidoping în tenis stipulează, şi aşa a fost mereu, că un tribunal independent decide dacă s-au încălcat regulile antidoping. ATP a respectat mereu această regulă şi niciun responsabil al ATP nu este în măsură să decidă un caz de dopaj", se arată într-un comunicat al ATP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici