Andrea Agnelli, preşedinte Juventus Torino: Mai multe meciuri europene ar fi bine-venite

  • Preşedintele clubului Juventus, Andrea Agnelli, a declarat, miercuri, în conferinţa anuală pe teme de sport „e-Think Sport Conference”, că mai multe jocuri europene sunt esenţiale pentru a atrage fanii
  • Agnelli este şeful Asociaţiei Cluburilor Europene, şi cel care conduce discuţiile despre reforma Ligii Campionilor, începând cu 2024.
319 afișări
Imaginea articolului Andrea Agnelli, preşedinte Juventus Torino: Mai multe meciuri europene ar fi bine-venite

Andrea Agnelli, preşedinte Juventus Torino: Mai multe meciuri europene ar fi bine-venite

Andrea Agnelli nu s-a aventurat, în conferinţa susţinută, în susţinerea unei Superligi europene exclusiviste.

Agnelli este şeful Asociaţiei Cluburilor Europene, şi cel care conduce discuţiile despre reforma Ligii Campionilor, începând cu 2024.

„Ar trebui să ne amintim încotro se îndreaptă fanii viitorului", a spus Agnelli, conform BBC Sports.

„Este punctul nostru de vedere ferm, că mai multe meciuri europene ar fi binevenite", a mai adăugat acesta.

Perspectiva înfiinţării unei Superligi Europene a fost întâmpinată de opoziţia principalelor organe de conducere ale fotbalului, pe fondul îngrijorării că va fi o ameninţare pentru Liga Campionilor.

FIFA, organul de conducere mondial, a declarat, săptămâna trecută, că oricare jucător care va concura într-o Superligă europeană va fi exclus din competiţiile internaţionale.

Un sondaj al BBC din decembrie anul trecut a sugerat totuşi că aproape jumătate dintre fanii tineri ar susţine ideea unei astfel de ligi.

În discursul săi din cadrul „e-Think Sport Conference”, care s-a desfăşurat anul acesta online, Agnelli nu a menţionat în mod intenţionat Superliga Europeană, dar a vorbit despre necesitatea ca fotbalul să facă faţă viitorului.

„Vrem să abordăm viitorul cu o viziune nostalgică sau progresistă?” a întrebat el retoric.

„Ne putem gândi la fanii viitorului sau putem proteja ceea ce am avut întotdeauna. Cred că este de datoria noastră să gândim spre viitor şi să ne asigurăm că fotbalul rămâne cel mai îndrăgit sport din lume”, spune el.

Agnelli a ţinut să menţioneze, de asemenea, că pe agenda sa nu se află o competiţie exclusivistă, considerând că toate competiţiile europene ar trebui să fie deschise tuturor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
agnelli,
juventus,
meci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici