Andrea Della Valle: Mutu este distrus, dar Fiorentina îi va sta alături

Patronul clubului Fiorentina, Andrea Della Valle, a declarat, vineri, pentru postul italian de radio Radio Blu, că Adrian Mutu este distrus după ce a aflat că a fost depistat pozitiv de două ori în acest an, dar a menţionat că gruparea viola îl va sprijini în continuare pe român.

39 afișări
Imaginea articolului Andrea Della Valle: Mutu este distrus, dar Fiorentina îi va sta alături

Andrea Della Valle: Mutu este distrus, dar Fiorentina îi va sta alături (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

''Adrian a făcut o prostie şi este distrus. Suntem totuşi încrezători şi vom vedea, odată cu trecerea timpului, cum va evolua situaţia. Suntem pe piaţa de transferuri pentru a căuta un înlocuitor pentru Mutu. Nu sunt optimist, dar vom vedea. Un jucător care să-l poată înlocui pe Mutu evoluează la echipe care au obiective importante şi nu vor să renunţe prea uşor la el. A fost o prostie din partea lui Adrian şi i-am reproşat şi lui acest lucru, dar cred cu fermitate în buna sa credinţă", a spus Andrea Della Valle, care a renunţat în septembrie 2009 la funcţia de preşedinte al clubului, dar a rămas coproprietar al grupării, alături de fratele său, Diego.

Potrivit violanews.com, Andrea Della Valle a menţionat, de asemenea, că ştie că Mutu este preocupat prea mult de aspectul său fizic şi că i-a reproşat de multe ori acest lucru. "Ce a făcut Mutu acum este o prostie, dar nu are legătură cu cocaina. Adrian este preocupat de aspectul fizic şi i-am reproşat de multe ori acest lucru. Medicamentul este interzis şi nu trebuia luat, dar nu este vorba de dopaj. Nu-l vom lăsa singur pe Mutu şi nu cred că va cere contraexpertiza. Trebuie să-i fim aproape, Mutu ne-a oferit atât de multe. Avem încredere în organele abilitate", a mai spus Della Valle.

Familia Della Valle a devenit acţionar majoritar la gruparea din Florenţa în 2002.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină şi în urma unui control antidoping efectuat pe data de 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri, a anunţat, vineri, Comitetului Olimpic Italian (CONI).

Acest anunţ intervine după cel de joi, care preciza că atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv tot cu sibutramină, în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping.

Presa italiană a notat, joi, că Mutu, care a fost depistat pozitiv şi în 2004, cu cocaină, pe vremea când evolua la Chelsea, riscă o suspendare între un an şi patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici