Andreea Chiţu, medalie de argint la Grand Prix Dusseldorf

Sportiva Andreea Chiţu a câştigat, sâmbătă, medalia de argint a categoriei 52 de kilograme, la Grand Prix Dusseldorf, turneu sub egida IJF, cu premii totale de 100.000 de dolari.

230 afișări
Imaginea articolului Andreea Chiţu, medalie de argint la Grand Prix Dusseldorf

Andreea Chiţu, medalie de argint la Grand Prix Dusseldorf

Andreea Chiţu a câştigat grupa B, după succese în faţa sportivelor Amani Khalfaoui (Tunisia) şi Nodoka Tanimoto (Japonia). În semifinale, Chiţu a trecut şi de Mareen Kraeh (Germania), dar în finala categoriei a fost depăşită de Majlinda Kelmendi (Kosovo).

Un parcurs aproape similar a avut şi Loredana Ohâi, la categoria 57 de kilograme, calificându-se în semifinale, după victorii în grupa B, în faţa lui Joliane Melancon (Canada) şi a lui Emma Barkeling (Suedia). Ohâi a pierdut însă lupta din semifinale, cu Automne Pavia (Franţa), dar şi pe cea din recalificări, pentru medalia de bronz, cu Jan-Di Kim (Coreea de Sud).

Surpriza zilei a venit la aceeaşi categorie, Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică, fiind eliminată în primul duel din grupa C, de Larissa Csatari (Elveţia).

Tot sâmbătă, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a câştigat prima luptă în grupa B, în faţa israeliencei Shira Rishony, dar a cedat apoi în disputa pentru câştigarea grupei, cu unguroaica Eva Csernoviczi, intrând în recalificări. Ungureanu a fost învinsă de belgianca Amelie Rosseneu şi a ratat drumul spre medalia de bronz.

La aceeaşi categorie, Diana Kovacs a fost eliminată în prima luptă din grupa C, de nipona Emi Yamagishi.

La masculin, categoria 66 de kilograme, Szoke Laszlo a obţinut doar o victorie în grupa A, cu canadianul Sasha Mehmedovici, în timp ce Remus Lazea a ieşit din primul tur, învins de Altansukh Dovdon (Mongolia).

La 73 de kilograme, Denis Mititelu a fost şi el învins în prima luptă din grupa A, de ibericul Ares Herrero, iar Costel Dănculea, în grupa C, a obţinut două victorii, cu rusul Batradz Kaytmazov şi cu canadianul Alexis Morin-Martel, fiind apoi eliminat de germanul Soshin Katsumi.

România mai are reprezentanţi la categoriile 81, 90 şi minus 100 kilograme, care programează luptele duminică, în ultima zi a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici