Andreea Răducan şi ProSport te cheamă să alergi la Tower Center Up Run

Campioana olimpică din 2000 va încerca să urce sâmbătă cele 514 trepte ale clădirii cu o înălţime de 107 metri.

318 afișări
Imaginea articolului Andreea Răducan şi ProSport te cheamă să alergi la Tower Center Up Run

Andreea Răducan şi ProSport te cheamă să alergi la Tower Center Up Run

ATENŢIE. Locurile sunt limitate!  Înscrierile se pot face online, la adresa uprun.prosport.ro

Şi-a trăit o picătură din pregătirea fizică din timpul carierei urcând pe scări. Desigur, la îndemnul antrenorilor Bellu şi Bitang. N-avea multe grame în plus, dar asculta cu sfinţenie indicaţiile antrenorilor. Era veselă şi energică şi nu se preda nici când curioşii de pe faleza Constanţei priveau peste umăr. Nu-i inhibau elanul nici trecătorii din Deva atunci când interminabilele trepte o duceau cu gândul la Marele Zid Chinezesc.

Andreea Răducan (29 de ani), campioană olimpică şi cvintuplă campioană mondială, ştia că în gimnastică orice gram în plus contează. Pentru că se schimbă centrul de greutate al corpului şi sportivul e obligat să-şi fixeze noi repere în exerciţii. Aterizările sunt mai greoaie, coordonatele se schimbă. Acum 15 ani ponta scară după scară pentru a-şi menţine greutatea optimă.

Sâmbătă, la ProSport Up Run marea campioană va arunca o privire nostalgică în trecut. De plăcere. Care au fost cele mai grele "scăriţe" ale carierei? Andreea vă prezintă Top 3.

1. Cinci ani în cetate
"Între 1997 şi 2002 efectuam cantonamentul la Deva şi pentru a da jos surplusul de greutate, antrenorii ne puneau să urcăm toate scările de la Cetate. Nici nu mai ştiu câte erau exact, 200 sau 300, şi exerciţiile astea făceau parte din pregătirea noastră fizică. La gimnastică, există riscul de a te accidenta dacă ai un kilogram în plus după ce vii din vacanţă Pe vremea noastră nu era teleferic la Cetatea din Deva"

2. O plajă pe trepte
"Perioada de pregătire de vară o petreceam la noi, pe Litoral. Făceam antrenamentele la mare, pe plaja Modern din Constanţa, din apropierea Hotelului Sport şi între alergările pe nisip trebuia să luăm la pas celebrele scări care făceau legătura. După atâta mărşăluit, mi se părea că nici nu îmi mai simt picioarele"

3. La bloc, fără toc
"Eu locuiesc în Bucureşti la etajul şase şi pot să zic că nici nu prea folosesc liftul. Apelez la el doar atunci când am multe bagaje sau port încălţăminte cu tocuri. Aşadar, sunt obişnuită cu urcatul scărilor, nu ştiu dacă mai am viteză, dar tehnica poate o mai am şi acum. Voi vedea sâmbătă"

Gabi Szabo, Ana Brânză şi Virgil Stănescu sunt ceilalţi invitaţi speciali ai ineditului concurs ce se va desfăşura în clădirea din Piaţa Victoriei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici