Andrei Pavel despre Hănescu: A fost o explozie de nervi, totul s-a întâmplat pe seama supărării

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a comentat, sâmbătă, la Sport.ro, incidentul în care a fost implicat Victor Hănescu la turneul de la Wimbledon, precizând că "totul a fost o explozie de nervi", din cauza supărării şi oboselii.

13 afișări
Imaginea articolului Andrei Pavel despre Hănescu: A fost o explozie de nervi, totul s-a întâmplat pe seama supărării

Andrei Pavel despre Hănescu: A fost o explozie de nervi, totul s-a întâmplat pe seama supărării (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"E greu să-mi explic ce s-a întâmplat, pentru că nu am fost acolo. Am văzut că era foarte supărat şi că n-a terminat meciul. Cred că a fost o explozie de nervi, după ce n-a reuşit să termine meciul la şansele pe care le-a avut. A fost afectat şi de acei spectatori care l-au enervat. E păcat, pentru că ar fi putut să intre în turul patru, dar asta este, se mai întâmplă", a spus Pavel.

Fostul tenisman a adăugat că probabil Victor Hănescu regretă gestul său. "El niciodată nu şi-a manifestat supărarea prea mult şi este foarte concentrat la meciuri. Sunt sigur că şi lui îi pare rău, pentru că totul s-a întâmplat pe seama supărării şi a oboselii. Probabil va plati o amendă, apoi, săptămâna viitoare, va juca un alt turneu şi va trece mai departe. Sigur îşi va reveni", a menţionat Andrei Pavel.

La rândul său, Florin Segărceanu, fost căpitan nejucător al echipei României, a precizat că, cel mai probabil, suporterii respectivi l-au jignit la rândul lor pe jucătorul român, pentru ca acesta să aibă o astfel de reacţie.

"Pentru noi este o mare surprindere, Victor este un jucător care aparent este lipsit de iniţiativă, nu este un jucător vulcanic, este foarte calm. Să ajungi să-l aduci pe Victor în asemenea stare de iritare, nu cred că este ceva întâmplător. Probabil că acei suporteri l-au şicanat şi i-au adresat multe jigniri tot meciul şi, pe fondul oboselii, a apărut această reacţie. Nu a fost un răspuns gratuit, sunt convins că aceşti suporteri l-au înjurat şi ei tot timpul meciului şi, în final, a cedat nervos. Nu este genul de jucător care să facă aşa ceva, sunt convins că a fost mult mai mult ce s-a întâmplat acolo", a spus Segărceanu.

Vineri seară, în setul cinci al partidei cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea de la Wimbledon, Victor Hănescu a încercat să tragă de timp după ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forţa pe arbitri să amâne partida pentru sâmbătă. Aceste gesturi ale lui Hănescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început să îl susţină şi mai puternic pe Brands, locul 98 ATP.

Imaginile TV l-au arătat pe Hănescu care scuipa înspre mai mulţi fani, la începutul setului decisiv, după ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribună.

După ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hănescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba română mai mulţi spectatori. După ce i-a cerut arbitrului partidei să intervină pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a făcut-o, Hănescu a făcut intenţionat patru greşeli de picior, după care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hănescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunţa că renunţă la meci. Acesta, vizibil mirat de hotărârea sportivului român, nu a întors gestul şi l-a căutat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hănescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale că sportivul german a acces în optimile de finală de la Wimbledon.

Sportivul român, în vârstă de 28 de ani, a părăsit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

După meci, un purtător de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat că arestarea a patru persoane după meciul românului Victor Hănescu nu au legătură cu altercaţia cu sportivul. "Este vorba de o simplă coincidenţă. Când a scuipat a vizat una sau mai multe persoane pe care noi nu le cunoaştem", a declarat oficialul, care a menţionat că arbitrul a lansat o procedură pentru comportament nesportiv, iar jucătorul ar putea fi amendat cu până la 10.000 de dolari.

"Cineva i-a spus ceva în setul cinci. El s-a îndreptat spre spectatori şi a scuipat în direcţia lor. Apoi s-a întors pentru a servi, înjurând mereu spre spectatori. A făcut mai multe greşeli, aparent deliberat, iar apoi a declarat forfait", a menţionat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici