Andrei Pavel: Sunt sigur că Hănescu va juca la fel de bine cum a făcut-o şi la turneul de la Roma

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este sigur că tenismanul Victor Hănescu va juca în meciul cu Ucraina la fel de bine cum a făcut-o şi în turneul, de săptămâna trecută, de la Roma, când a ajuns până în turul trei.

21 afișări
Imaginea articolului Andrei Pavel: Sunt sigur că Hănescu va juca la fel de bine cum a făcut-o şi la turneul de la Roma

Andrei Pavel: Sunt sigur că Hănescu va juca la fel de bine cum a făcut-o şi la turneul de la Roma (Imagine:Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Sper să avem o arenă plină la meciul cu Ucraina. Ne face mare plăcere să fim aici şi mă bucur că băieţii au acceptat să vină la Cupa Davis. Din păcate, Victor Crivoi este accidentat şi nu este sută la sută refăcut. Totuşi, mă bucur că este alături de noi şi ne pregătim împreună pentru a fi în formă la următoarele întâlniri. Victor Hănescu este cel mai în formă jucător, mai ales că vine după o evoluţie superbă la Roma şi sunt sigur că va juca la fel de bine şi aici. Adrian Ungur este pentru prima dată la un astfel de eveniment, trece printr-o perioadă bună şi sper să fie la fel şi în meciurile cu Ucraina. Tecău şi Copil au avut evoluţii foarte bune şi ne vor fi de folos şi ei. Ucraina are o echipă foarte bună, cu trei jucători în prima sută. Ne bucurăm că unul dintre ei nu a venit, numărul unu al lor. Va fi foarte greu pentru noi", a spus Pavel.

Victor Hănescu a afirmat că este puţin obosit după turneul de la Roma, unde a fost eliminat în turul al treilea, de numărul trei mondial, Rafael Nadal. "Mă bucur că am din nou ocazia să joc pentru echipa României. Va fi un meci greu, dar este unul important şi sper să fiu într-o formă bună. Chiar dacă am jucat bine, săptămâna trecută, asta nu înseamnă că îmi va fi uşor. Sunt şi puţin obosit şi va trebui să-mi revin până la ora meciurilor, mai ales că aici se joacă în sistem de cinci seturi. Ucraina are o echipă tânără şi îşi doreşte foarte mult victoria. Nu cred că adversarii noştri ştiu despre accidentarea lui Crivoi, iar prezenţa lui Adrian Ungur îi poate da puţin peste cap", a declarat Hănescu.

Tenismanul român a precizat că cele două meciuri jucate în acest an, cu Rafael Nadal şi cu Roger Federer, reprezintă cele mai importante momente din cariera sa: "Să joci cu Nadal şi cu Federer este o mândrie pentru oricine şi cred că va rămâne mereu în memoria mea. Sunt nişte mari campioni, nişte oameni deosebiţi şi să joci împotriva lor este ceva extraordinar. Mă bucur că am reuşit să le fac faţă şi chiar să fac nişte meciuri foarte bune. Sunt cele mai frumoase lucruri din cariera mea şi din viaţa mea, să ajung să joc la acest nivel, mai ales, dacă ţinem cont de posibilităţile care au fost în România".

România va juca împotriva Ucrainei în turul doi al Grupei I a Zonei Euro-africane din Cupa Davis în perioada 7-9 mai, la Arenele "BNR" din Bucureşti.

Echipa României va fi formată din Victor Hănescu (28 de ani, locul 39 în clasamentul ATP), Victor Crivoi (27 de ani, locul 131 ATP), Horia Tecău (25 de ani, locul 37 ATP la dulu), Marius Copil (19 ani, locul 315 ATP la dublu) şi rezerva Adrian Ungur (25 de ani, locul 164 ATP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici