Andy Murray a sancţionat public momentul sexist de la gala „Balonul de Aur”, când primei femei care a câştigat trofeul i s-a cerut să facă „twerk”

Andy Murray a sancţionat aspru momentul mai puţin plăcut de la gala de decernare a Balonului de Aur, organizată luni. Tenismenul nu a fost de acord cu remarca prezentatorului Martin Solveig, care a pus-o pe Ada Hegerberg să facă ”twerk”.

10571 afișări
Imaginea articolului Andy Murray a sancţionat public momentul sexist de la gala „Balonul de Aur”, când primei femei care a câştigat trofeul i s-a cerut să facă „twerk”

Andy Murray a sancţionat public momentul sexist de la gala „Balonul de Aur” (Foto: Hepta)

Totul s-a întâmplat când sportiva a fost invitată pe scenă, pentru a primi premiul de cea mai bună fotbalistă a lumii. Hegerberg a rămas surprinsă de cerinţa lui Solveig, iar Murray a remarcat momentul şi a reacţionat pe un site de socializare: "Un alt exemplu de sexism ridicol care încă există în sport. De ce femeile trebuie să suporte asemenea nenorociri? Ce întrebări le-au fost puse lui Mbappe şi Modric?

Îmi imaginez că despre fotbal. Şi pentru cei care cred că subiectul e mai mediatizat decât e cazul, pentru că a fost doar o glumă, am un mesaj: nu a fost. Am fost implicat în sport toată viaţa, iar nivelul de sexism e incredibil", a spus Andy Murray, citat de skysports.com.

Ulterior, prezentatorul şi cea mai bună jucătoare a lumii s-au întâlnit în culise. Solveig şi-a prezentat scuzele şi a ţinut să menţioneze acest lucru şi pe Twitter: "Am vorbit cu Ada şi mi-a spus că a înţeles gluma. Îmi prezint scuzele dacă a fost ceva ofensator, nu asta a fost intenţia mea. Nu în ultimul rând, felicitări Adei pentru trofeul câştigat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici