Andy Murray „nu este de acord" cu interdicţia impusă jucătorilor ruşi şi bieloruşi de a participa la Wimbledon

Tenismanul Andy Murray a declarat că „nu este de acord" cu interdicţia impusă jucătorilor ruşi şi belaruşi de a participa la Wimbledon.

193 afișări
Imaginea articolului Andy Murray „nu este de acord" cu interdicţia impusă jucătorilor ruşi şi bieloruşi de a participa la Wimbledon

Andy Murray participă la turneul din Madrid şi a fost întrebat de reporteri despre interdicţia care îi vizează pe jucătorii din Rusia şi Belarus.

Nu sunt de acord ca jucătorii să fie interzişi. Ceea ce am înţeles eu din îndrumare a fost că ruşii şi bieloruşii pot juca dacă semnează o declaraţie că sunt împotriva războiului şi împotriva regimului rus", a spus Murray.

Jucătorul a continuat spunând că a vorbit cu oameni care lucrează la Wimbledon şi că ştie cât de „dificilă este poziţia".

„Nu cred că există un răspuns corect. Am vorbit cu unii dintre jucătorii ruşi. Am vorbit cu unii dintre jucătorii ucraineni. Îmi pare foarte rău pentru jucătorii care nu au voie să joace şi înţeleg că li se va părea nedrept. Dar îi cunosc şi pe unii dintre oamenii care lucrează la Wimbledon şi ştiu cât de dificilă a fost poziţia în care s-au aflat. Îmi pare rău pentru toată lumea, îmi pare rău pentru jucătorii care nu pot juca şi nu susţin o parte sau alta", a adugat Andy Murray.

Duminică, Rafael Nadal a calificat în mod similar interdicţia drept „foarte nedreaptă".

„Cred că este foarte nedrept (pentru) colegii mei de tenis din Rusia, colegii mei. Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment cu războiul", a precizat Nadal.

Andy Murray a anunţat că donează toate premiile sale din acest sezon pentru ajutor umanitar în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici