Andy Murray şi Novak Djokovic vor disputa finala turneului de tenis de la Doha

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, liderul ierarhiei mondiale, a câştigat, vineri, meciul cu cehul Tomas Berdych (locul 10 ATP), scor 6-3, 6-4, şi s-a calificat în finala turneului ATP de la Doha, unde îl va întâlni, sâmbătă, pe sârbul Novak Djokovic.

819 afișări
Imaginea articolului Andy Murray şi Novak Djokovic vor disputa finala turneului de tenis de la Doha

Andy Murray şi Novak Djokovic vor disputa finala turneului de tenis de la Doha

Va fi cea de-a 19-a finală de turneu ATP dintre Andy Murray şi sportivul pe care l-a înlocuit în noiembrie în fruntea clasamentului mondial, Novak Djokovic, aflat în prezent pe locul 2 ATP.

Dacă Murray a câştigat meciul din semifinale în două seturi, Djokovic a avut nevoie de trei seturi ca să îl învingă pe spaniolul Fernando Verdasco, ocupantul poziţiei 42 în ierarhia mondială, scor 4-6, 7-6 (7), 6-3. În tie-break-ul din setul secund, Djokovic a salvat cinci mingi de meci ale spaniolului.

"Cu siguranţă, a fost unul dintre cele mai captivante meciuri pe care le-am jucat. Nu am salvat de multe ori cinci mingi de meci. El ar fi trebuit să închidă partida", a afirmat Djokovic, citat de BBC.

Turneul ATP 250 Series de la Doha, Qatar, se dispută pe suprafaţă dură şi este dotat cu premii în valoare totală de 1.334.270 de dolari. În 2016, titlul a fost cucerit de Novak Djokovic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici