Andy Schleck a preluat tricoul galben în Turul Franţei

Rutierul francez Sandy Casar (Francaise de Jeux) a câştigat, marţi, etapa a noua din Turul Franţei, în vreme ce luxemburghezul Andy Schleck (Saxo Bank) a reuşit să treacă în fruntea clasamentului general şi va purta tricoul galben, informează site-ul oficial al competiţiei.

33 afișări
Imaginea articolului Andy Schleck a preluat tricoul galben în Turul Franţei

Andy Schleck a preluat tricoul galben în Turul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casar, în vârstă de 31 de ani, a terminat cei 204,5 kilometri, între localităţile Morzine - Avoriaz şi Saint Jean de Maurienne, în 5 ore, 38 de minute şi 10 secunde.

Deţinătorul tricoului galben, după etapa a opta, australianul Cadel Evans (BMC Racing Team), nu a putut face faţă ritmului impus de rutierii din fruntea cursei şi a terminat etapa a noua cu o întârziere de peste 8 minute, pierzând timp preţios în clasamentul general. Considerat unul dintre favoriţii la câştigarea acestei ediţii a Turului Franţein, Evans şi-a micşorat considerabil şansele de a reveni în fruntea clasamentului.

După nouă etape disputate în Turul Franţei, Andy Schleck a preluat şefia clasamentului, cu un timp total de 43 de ore, 35 de minute şi 41 de secunde. Locul secund este ocupat de spaniolul Alberto Contador (Astana), care are o întârziere de 41 de secunde, iar podiumul este completat de spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel), cu 2 minute şi 45 de secunde în plus faţă de lider.

Norvegianul Thor Hushovd (Cervelo) a reuşit să îşi păstreze tricoul verde, însă tricoul alb cu buline şi-a schimbat posesorul. Francezul Anthony Charteau (BBox Boygues Telecom) l-a egalat pe compatriotul său Jerome Pineau (Quick Step) la puncte, ambii având câte 85, primul având cucerită o căţărare de categorie specială.

Etapa a zecea, care va avea loc miercuri, se va disputa între localităţile Chambery şi Gap, pe distanţa a 179 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici