Anghel Iordănescu: Budescu a demonstrat prin declaraţiile sale că îi lipseşte caracterul

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, miercuri, pentru ProSport, că atacantul Constantin Budescu nu se află în lotul convocat pentru turneul din Italia din cauza problemelor de sănătate, dar şi după declaraţiile şi acuzele aduse antrenorului echipei naţionale în ultimele săptămâni.

743 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu: Budescu a demonstrat prin declaraţiile sale că îi lipseşte caracterul

Anghel Iordănescu: Budescu a demonstrat prin declaraţiile sale că îi lipseşte caracterul

"Am vorbit personal cu Budescu la telefon înainte să plece în China şi i-am spus: <<Costică, dacă pleci în liga a doua din China îţi limitezi extrem de mult şansele să mai ajungi la naţională. E hotărârea ta, vorbeşte cu soţia şi cu familia ta şi iei decizia pe care o crezi potrivită>>. El ţinea legătura cu Dani Isăilă, pentru că fiecare secund acoperă o grupă de jucători pentru a fi mai uşoară monitorizarea, şi analizam săptămânal situaţia jucătorilor. Dani Isăilă mi-a spus că cei din China i-au descoperit o problemă de sănătate care pare mai serioasă decât am ştiut noi sau cei de la Astra. Din punctul meu de vedere, când am auzit asta, i-am transmis exact ce vă spun acum: prima condiţie e să fie sănătos şi să joace foarte bine!", a declarat Anghel Iordănescu pentru ProSport.

Selecţionerul este dezamăgit de caracterul atacantului echipei Dalian Yifang, Constantin Budescu, după declaraţiile acestuia din ultimele săptămâni, prin care îl acuza pe Anghel Iordănescu că organizează antrenamente, programe şi şedinţe ca în anii '90.

"Sincer, îl consideram un om extrem de serios, un băiat cu bun-simţ şi cu caracter. Dar declaraţia lui, răutatea lui, răutatea declaraţiei m-a făcut să îmi dau seama că îi lipseşte caracterul. Gândiţi-vă că aş fi luat la naţională un jucător din liga a doua a Chinei care, pe lângă faptul că nu joacă acolo, nici măcar nu se antrenează. M-a pus pe gânduri felul în care au procedat francezii. Au anunţat 31 de jucători dintre care doar 23 vor merge la EURO şi au fost făcute şi câteva nominalizări în ceea ce priveşte numele ”rezerviştilor”. Noi vom avea cinci care vor rămâne acasă, iar dacă toţi cei cinci vor avea caracterul lui Budescu... E o competiţie şi jucătorul român trebuie să înveţe că trebuie să joace mai mult decât vorbeşte. Să vorbească mai puţin şi să ofere mai mult. Asta ţine de educaţie şi de mentalitatea profesionistă! Vă asigur că pe lista finală cu numele celor convocaţi la EURO vor mai fi surprize! Jucătorii noştri consideră că li se datorează totul, dar în fotbal trebuie să dovedeşti permanent că eşti bun. Nu mergi la EURO doar dacă ai jucat bine în preliminarii, pentru asta ai primit răsplata, ai luat o primă consistentă!", a mai spus Anghel Iordănescu.

Naţionala României va debuta la Campionatul European din Franţa, în meciul de deschidere, pe 10 iunie, împotriva ţării gazdă, la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici