Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu şi Victor Piţurcă, în clasamentul all-time al antrenorilor

Fostul selecţioner al echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu ocupă locul 65, cu şapte puncte, în clasamentul antrenorilor, din 1996 până în prezent, publicat miercuri de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

25 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu şi Victor Piţurcă, în clasamentul all-time al antrenorilor

Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu şi Victor Piţurcă, în clasamentul all-time al antrenorilor (Montaj foto)

Iordănescu se află la egalitate cu argentinienii Alejandro Javier Sabella şi Sergio Daniel Batista, cu sud-africanul Clive Barker, cu irlandezul David O'Leary, cu italienii Dino Zoff şi Roberto Mancini, cu portughezul Eduardo Manuel Martinho Vingada, cu germanul Michael Skibbe, cu danezul Morten Olsen şi cu slovenul Srecko Katanec.

Tehnicianul formaţiei Şahtuior Doneţk, Mircea Lucescu se află pe locul 76, cu şase puncte, la egalitate cu brazilienii Antonio Lopes dos Santos şi Arthur Antunes Coimbra "Zico", cu francezul Bruno Metsu, cu olandezul Huub Stevens, cu camerunezul Jean-Paul Okono, cu argentinianul Nery Pumpido, cu norvegianul Nils Johan Semb şi cu americanul Robert Bradley.

Fostul selecţioner al reprezentativei României, Victor Piţurcă ocupă locul 120, cu un punct, la egalitate cu irakianul Adnan Hamad Majeed, cu italienii Alberto Malesani şi Cesare Maldini, cu argentinienii Alfio Basile şi Gustavo Julio Alfaro, cu brazilienii Emerson Leao Santos, Jair Picemi şi Muricy Ramalho, cu germanul Erich Ribbeck, cu spaniolul Javier Irueta şi cu uruguayanul Sergio Markarian.

Prima poziţie în această ierarhie este ocupată de scoţianul Alexander Ferguson, cu 87 de puncte, urmat de italianul Marcello Lippi şi de francezul Arsene Wenger, ambii cu câte 58 de puncte.

Pe locurile următoare se situează olandezul Guus Hiddink, cu 51 de puncte, portughezul Jose Mario dos Santos Mourinho Felix, cu 48 de puncte, germanul Ottmar Hitzfeld, cu 43 de puncte, argentinianul Marcelo Alberto Bielsa şi suedezul Sven-Goran Eriksson, ambii cu câte 41 de puncte, brazilianul Luiz Felipe Scolari, cu 38 de puncte, şi olandezul Franklin Rijkaard, cu 34 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici