ANI: Iordănescu poate fi şi senator şi director al FRF

Agenţia Naţională de Integritate a răspuns solicitării MEDIAFAX, de a preciza dacă Anghel Iordănescu poate ocupa atât funcţia de senator al României cât şi pe cea de director al FRF, răspunsul ANI fiind unul pozitiv.

344 afișări
Imaginea articolului ANI: Iordănescu poate fi şi senator şi director al FRF

ANI: Iordănescu poate fi şi senator şi director al FRF (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În considerarea formei juridice de organizare a Federaţiei Române de Fotbal «ca persoană juridică de drept privat», şi având în vedere statutul acestei federaţii, «opinăm că angajarea pe bază de contract în funcţia de director tehnic al Echipei naţionale de fotbal a României nu se regăseşte printre incompatibilităţile expres reglementate de prevederile art.81 şi art.82 din Legea nr.161/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Prin urmare, din interpretarea sistematică a dispoziţiilor normative citate mai sus, opinăm că, exercitarea mandatului de senator în cadrul Senatului României concomitent cu funcţia de director tehnic al Echipei naţionale de fotbal a României, angajat pe bază de contract de către Federaţia Română de Fotbal, nu este de natură să genereze o stare de incompatibilitate", se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

La sfârşitul comunicatului se precizează că opiniile ANI nu sunt şi o interpretare obligatorie a textelor de lege. "Precizăm că opiniile exprimate mai sus reprezintă punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate şi nu o interpretare generală şi obligatorie a textelor de lege", se încheie comunicatul ANI.

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, dacă Anghel Iordănescu va accepta postul de director tehnic al echipei naţionale de fotbal, atunci va intra în stare de incompatibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici