ANST a premiat conotorii pentru rezultatele de la Campionatele Europene

Vicepreşedintele ANST, Alin Petrache, şi preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, i-au premiat, miercuri, pe membrii loturilor naţionale de canotaj pentru rezultatele obţinute la Campionatele Europene de la Varese, unde România a câştigat două medalii de aur, una de argint şi două de bronz.

129 afișări
Imaginea articolului ANST a premiat conotorii pentru rezultatele de la Campionatele Europene

ANST a premiat conotorii pentru rezultatele de la CE de la Varese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne pare rău că Olimpiada de la Londra ne-a adus atâta tristeţe şi nu am obţinut rezultate bune, dar aceste medalii de la Campionatele Europene ne mai îndulceşte un pic acest sentiment. Eu personal vreau să cred că la Londra a fost un accident şi sunt convinsă că abordarea la Jocurile Olimpice de la Rio va fi cu totul alta. Vreau să uităm de Londra şi să ne bucurăm de aceste rezultate şi de celelalte care vor veni în acest ciclu olimpic", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă în cadrul festivităţii care a avut loc la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

Georgeta Andrunache, medaliată cu aur la Campionatele Europene, şi care urmează să se retragă din activitate după Campionatele Naţionale, a rememorat, cu lacrimi în ochi momentele de fericire şi de tristeţe din cariera sa: "Este ultima premiere la care particip din această postură. Intenţionez să rămân în apropierea sportului. Sincer nu m-am gândit ce voi face în continuare pentru că nu am avut timp. Există multe nostalgii, ne uităm în trecut şi vedem că am realizat multe lucruri frumoase dar şi că am dezamăgit uneori, cred că este normal însă în viaţa sportivilor. Au curs şi lacrimi amare la Londra, de emoţie la europene, unde am fost sigură că este ultima competiţie majoră la care participam. Că a fost ultima oară când s-a cântat imnul şi pentru mine, că am făcut ceva pentru România. Este greu pentru că sunt legată de acest sport de peste 20 de ani şi acum am spus punct".

Colega sa de barcă, Viorica Susanu, s-a declarat surprinsă de premierea venită din partea ANST:  "Pentru mine a fost o surpriză ieri când am fost anunţată că astăzi e premierea. E un gest foarte frumos. O să verific şi contul. Momentul retragerii e foarte greu. Dacă până acum m-am mai retras de două ori, am ştiut tot timpul că mă voi reapuca. Acum însă mă voi reorienta şi voi încerca să fiu un părinte cât mai bun. Oricum nu voi sta departe de sport. Episodul Londra e un moment greu pentru mine, dar am destule altele foarte frumoase şi sper să se stingă cât mai curând această amărăciune. Am avut şi un mement destul de greu când am realizat că voi pune punct carierei".

România a cucerit la Campionatele Europene de la Varese, două medalii de aur, la dublu rame feminin şi 8+1 feminin, o medalie de argint la patru rame fãrã cârmaci masculin, şi două de bronz, la dublu vâsle feminin şi patru vâsle feminin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici