Antrenament pentru mare cu Alina Rotaru. Participanţii la cea de-a 8-a ediţie "Cu Bicicleta La Mare" au efectuat astăzi două sesiuni: "Nu a fost chiar floare la ureche". GALERIE FOTO

Astăzi a avut loc prima sesiune de antrenamente în vederea celei de-a opta ediţie a evenimentului "ProSport Cu Bicicleta La Mare". Participanţii au fost împărţiţi în două categorii: începători şi avansaţi.

104 afișări
Imaginea articolului Antrenament pentru mare cu Alina Rotaru. Participanţii la cea de-a 8-a ediţie "Cu Bicicleta La Mare" au efectuat astăzi două sesiuni: "Nu a fost chiar floare la ureche". GALERIE FOTO

Antrenament pentru mare cu Alina Rotaru. Participanţii la cea de-a 8-a ediţie "Cu Bicicleta La Mare" au efectuat astăzi două sesiuni: "Nu a fost chiar floare la ureche". GALERIE FOTO (Imagine: prosport)

"Nu a fost deloc uşor", a fost reacţia unanimă a participanţilor în urma celor două sesiuni susţinue la World Class, în Mall Plaza.

Alina Rotaru, campioană naţională la săritura în lungime şi vicecampioană mondială de juniori, s-a alăturat primului antrenament, încurajându-i pe începători şi exprimându-şi regretul că nu poate participa la evenimentul de la sfârşitul lunii aprilie.

În urmă cu şapte ani, Lucian Mîndruţă şi Cristian Mihai Popescu organizau pentru prima oară un eveniment ce avea să devină, în timp, o tradiţie pentru ProSport: "Cu Bicicleta la Mare". Uşor, dar sigur, grupul de biciclişti care pedala în apropierea datei de 1 mai vreme de două zile de la Bucureşti şi până la malul mării s-a mărit. Doi au devenit 20, iar 20 s-au transformat uşor în 100.

Anul trecut, evenimentul a înregistrat maximum de participanţi, 350, record care pare că va fi doborât la cea de-a opta ediţie, din acest an. Sâmbătă, 26 aprilie, ProSport porneşte din nou spre mare. În prima zi, 450 de participanţi vor străbate 140 de kilometri pe traseul Bucureşti - Lehliu - Amara, urmând ca în cea de-a doua să fie urmat traseul Amara - Slobozia - Hârşova - Năvodari.

Nimic nou pentru aceia dintre participanţii care an de an s-au înscris la eveniment. Noutatea a venit însă astăzi, atunci când cei înscrişi la cea de-a opta ediţie "Cu Bicicleta La Mare" au participat la două serii de antrenamente indoor, găzduite de World Class. La ora 09:00 au fost programaţi avansaţii, iar la 12:30 şi-au făcut timid loc începătorii: "Doamne, cât de greu a putut să fie!" , a fost reacţia unanimă a participanţilor la cele două sesiuni de antrenamente. Iar grimasele şi oboseala au venit ca o confirmare pentru aceia care doar au privit de departe sudoarea celor care la finalul lunii aprilie vor parcurge aproximativ 300 de kilometri până la plaja din Năvodari.

Avansaţii: "Nu a fost chiar floare la ureche"

Prima sesiune a revenit celor care au devenit, în timp, figuri familiare pentru organizatorii evenimentului "Cu Bicicleta La Mare". Starea generală, într-o zi dimineaţă de sâmbătă, era foarte bună. Lucian Mîndruţă a fost cel care li s-a alăturat acestora pentru o oră de pedalat în poziţiile pe care instructorul le "comanda" pe muzică latino: "Mergem şi anul acesta, suntem din ce în ce mai mulţi! Sperăm să ajungem toţi la final. Pentru asta avem nevoie de condiţie fizică nu bună, ci foarte bună", a fost discursul pe care acesta l-a ţinut foştilor participanţi. Ora de antrenament şi-a pus amprenta pe aceştia: "Nu a fost chiar floare la ureche", au gâfâit la final. Au plecat totuşi fericiţi din sală, fredonând ultimul refren pe care au pedalat. S-au interesat de detaliile ediţiei din acest an şi şi-au dat întâlnire în faţa magazinului Lidl pe data de 26 aprilie.

VEZI MAI MULTE IMAGINI DE LA EVENIMENT ÎN GALERIA FOTO

Începătorii: "Nu credeam că poate să fie atât de greu"

Câteva ore mai târziu a fost rândul celor care privesc cu teamă către cei 300 de kilometri pe care participanţii îi au de parcurs în ultimul weekend al lunii aprilie. Timizi, şi-au făcut cu greu curaj să intre în sală. Unii dintre ei au avut nevoie de încurajări şi de asigurări că nu vor fi judecaţi dacă nu vor putea duce la bun sfârşit sesiunea de o oră. Cu un program mai uşor decât cel al avansaţilor, dar cu aceleaşi refrene care rămân obsedant în minte mult timp după, începătorii au transpirat, dar nu au renunţat, deşi au existat şi momente în care şi-ar fi dorit asta: "La un moment dat, nu mai puteam. Mi-au căzut picioarele de pe pedale. Nu credeam că poate să fie atât de greu", a fost declaraţia unuia dintre ei. Roşu la faţă, dar fericit că a dus la bun sfârşit prima sesiune de antrenamente.

Au fost două sesiuni foarte bune. Dacă vor continua, cel puţin o dată pe săptămână, astfel de exerciţii, eu sunt sigur că vor ajunge toţi pe bicicletă la mare. Am fost surprins de ambiţia începătorilor
Sergiu Aldea, instructor World Class

Încurajaţi de o vicecampioană mondială

Alina Rotaru (20 de ani), campioană naţională la săritura în lungime şi vicecampioană mondială de juniori, s-a alăturat grupului de începători pentru cea de-a doua sesiune de antrenamente de sâmbătă. Venită de la antrenamente, aceasta a insistat să şi pedelaze: "Mergeam mult cu bicicleta înainte să mă apuc de sportul de performanţă. Şi aş mai fi continuat, dar pedalatul îţi dezvoltă cu totul alţi muşchi decât ce am eu nevoie şi am stat oarecum departe de bicicletă", a dezvăluit aceasta. A fost sufletul sesiunii. I-a încurajat pe participanţi, a fost mereu cu zâmbetul pe buze şi a promis că va veni pe 26 aprilie pentru a le ura succes celor care vor parcurge 300 de kilometri până la Năvodari: "Sincer, aş fi venit şi eu. Dar programul, antrenamentele şi concursurile, nu îmi permit să fac asta. Îmi place la nebunie iniţiativa" , a declarat campioana naţională. Prezenţa ei a fost apreciată de către participanţi: "O vedeam că nu are nici cea mai mică problemă, trăgeam şi eu mai tare, să nu pară că mă chinui", s-a amuzat un începător.

INFO

Numărul înscrişilor pentru ediţa a 8-a a evenimentului "Cu Bicicleta La Mare" a ajuns deja la 450, iar alţi peste 150 de pasionaţi ai ciclismului sunt pe lista de aşteptare, aşteptând suplimentarea locurilor.

Primii 450 de înscrişi pot achita taxa de participare de 300 de lei, ce include: kit participare (tricou + alte materiale sponsori), logistica expediţie (pauze de hidratare şi de alimentare pe traseu, însoţire poliţie, ambulanţă, autocar pentru abandonişti şi camion pentru bicicletele lor), o noapte de cazare în localitatea Amara, cină la Amara, premii în seara festivă, petrecere pe plaja Năvodari la sosire, transport înapoi în Bucureşti cu autocarul şi camion pentru transportul bicicletelor. Cele 450 de locuri disponibile se vor ocupa în ordinea efectuării plăţilor. În cazul în care primii 450 de înscrişi, care au prioritate, nu le vor completa, locurile vor fi puse la dispoziţie celor de pe lista de aşteptare, în ordinea înscrierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici