Antrenorul Adrian Mihalcea şi-a reziliat contractul cu Dunărea Călăraşi

Tehnicianul Adrian Mihalcea şi-a reziliat, marţi seară, contractul cu formaţia Dunărea Călăraşi, chiar dacă divizionara secundă anunţase că va continua cu acelaşi antrenor şi va avea ca obiectiv promovarea în Liga 1, informează site-ul Liga2.ro.

316 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Adrian Mihalcea şi-a reziliat contractul cu Dunărea Călăraşi

Antrenorul Adrian Mihalcea şi-a reziliat contractul cu Dunărea Călăraşi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit sursei menţionate, Adrian Mihalcea este pe lista antrenorilor cu care conducerea clubului UTA a discutat în ultimele zile şi se numără printre favoriţii echipei arădene să îi ia locul lui Laurenţiu Roşu. În schimb, la Dunărea Călăraşi ar urma să revină Ionel Ganea.

"De comun acord cu clubul, am ajuns la concluzia asta de reziliere. Nu este exclus să merg în altă parte, însă momentan sunt liber de contract şi poate voi avea câteva zile libere, nu ştiu. Nu pot confirma nimic. Au fost nişte zile tensionate şi aş prefera mai întâi să mi le pun în ordine. Ce va fi, vom vedea. Eu am ajuns la această concluzie de reziliere. Nu aş vrea să intru în detalii în privinţa motivelor care au dus la reziliere. Aşa am considerat eu, nu mai era locul meu acolo. E o decizie luată de mine în urma unui fapt în care simţeam că nu mai sunt foarte dorit la Călăraşi. A fost o perioadă destul de încărcată. Nu vreau să îmi aduc aminte decât de lucrurile plăcute. Am trăit momente extraordinare, mult mai multe decât cele, pentru că trebuie să recunoaştem, au fost şi momente mai neplăcute. Am fost aproape de o performanţă, şi eu ca antrenor şi Dunărea Călăraşi ca şi echipă, şi anume promovarea. Am colaborat cu oameni minunaţi şi o să-i sun personal, pentru că mi se pare mult mai fair-play, să le mulţumesc personal decât prin intermediul presei. Asta este viaţă noastră, de antrenor, nu suntem factori decizionali", a spus, pentru Liga2.ro, Adrian Mihalcea, după despărţirea de Dunărea Călăraşi.

Site-ul oficial al Dunării a anunţat, la rândul său, că Adrian Mihalcea, de comun acord cu staff-ul, a decis să-şi rezilieze contractul scadent pe 30 iunie 2019. Preşedintele Bogdan Leu i-a mulţumit antrenorului pentru munca depusă la Călăraşi.

"De comun acord cu antrenorul Adrian Mihalcea, am stabilit astăzi rezilerea contractului. Îi respectăm decizia şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru Dunărea şi îi urăm mult succes în continuare", a declarat Bogdan Leu, care a mai adăugat că până la stabilirea viitorului antrenor, de echipă se va ocupa secundul Mirel Condei.

Adrian Mihalcea a antrenat-o pe Dunărea Călăraşi în perioada ianuarie 2016 - iunie 2016. În urmă cu două sezoane a terminat cu Dunărea pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2 şi a pierdut primul baraj pentru promovare, cu UTA Bătrâna Doamnă (3-1 la Călăraşi şi 1-4 la Arad, după prelungiri), iar în sezonul recent încheiat a terminat cu Dunărea pe locul 7.

În locul său, la Dunărea Călăraşi revine Ionel Ganea, în vârstă de 43 de ani, de această dată ca director tehnic. Ganea, care are sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost marţi la Călăraşi şi s-a înţeles cu şeful instituţiei, care e principalul finanţator al echipei din Liga 2. Fostul atacant al naţionalei este acum acasă, la Făgăraşi, şi îşi face bagajul pentru a se întoarce la Dunărea, echipă pe care a preluat-o în Liga 3 şi a promovat-o după 20 de ani în Liga 2.

Ganea a antrenat-o pe Dunărea Călăraşi în perioada aprilie 2015 - ianuarie 2016, interval în care echipa a promovat în Liga 2 şi a avut un tur de campionat în eşalonul secund în care s-a clasat în primele patru locuri. În acea iarnă a plecat la FC Voluntari, echipă pe care a antrenat-o pentru scurt timp în Liga 1 şi de care s-a despărţit în aprilie 2016. Ultima dată, Ionel Ganea a pregătit-o, sezonul trecut, în Liga 1, pe ASA Târgu Mureş, în perioada aprilie - iunie 2017, grupare pe care nu a putut să o salveze de la retrogradare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici