Antrenorul Danemarcei le-ar dori în naţionala sa pe jucătoarele Cristina Neagu şi Oana Manea

Antrenorul naţionalei Danemarcei, Jan Pytlick a declarat înaintea debutului la CM din China că, dacă ar putea coopta în naţionala nordică jucătoare din alte ţări acestea ar fi handbalistele române Cristina Neagu şi Oana Manea, respectiv iberica Marta Mangue.

123 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Danemarcei le-ar dori în naţionala sa pe jucătoarele Cristina Neagu şi Oana Manea

Cristina Neagu şi Oana Andreea Manea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este foarte tehnică şi o minunată, sublimă jucătoare de handbal. Poate acoperi foarte bine ambele faze şi îmi place felul în care se mişcă pe teren, este foarte elegantă", a declarat Pytlick presei daneze, despre calităţile Cristinei Neagu, în timp ce pe Oana Manea a caracterizat-o astfel: "A jucat cu adevărat bine la Cupa Mondială de la Aarhus. Este o jucătoare atipică pe postul de pivot, pare masivă şi grea, dar în realitate este foarte mobilă, iar echipa o joacă foarte bine".

Echipa Danemarcei va evolua în grupa preliminară A la CM din China, alături de echipele Germaniei, Franţei, Suediei, Congo şi Braziliei.

Tricolorele antrenate de Radu Voina vor debuta în grupa C preliminară sâmbătă (ora 11.15), cu reprezentativa Chile.

La patru ani de la câştigarea medaliei de argint, la CM din Rusia, echipa României speră să repete performanţa de a urca pe podium, obiectivul oficial fiind o clasare pe unul din locurile 1-5.

Programul României în grupa C, ale cărei meciuri se vor juca la Suzhou, este următorul:

5 decembrie, ora 11:15 România-Chile

6 decembrie, ora 15:15 România-Japonia

7 decembrie, ora 15:15 România-Ungaria

9 decembrie, ora 15:15 România-Tunisia

10 decembrie, ora 13:15 România-Norvegia.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală. În semifinale se vor calific echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Lotul oficial cu care România va participa la CM din China este următorul:

Portari - Paula Ungureanu, Florentina Stanciu, Mihaela Smedescu

Extreme - Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita Pivoţi - Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bîrsan Chintoan

Linia de 9 metri - Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Ada Moldovan, Carmen Amariei, Adina Fiera, Melinda Geiger, Clara Vădineanu, Mihaela Tivadar.

"Nu cred că statutul de favorite la medalii ne avantajează prea mult. Toţi vor fi cu ochii pe noi, dar noi trebuie să ne facem jocul şi să luăm pe rând fiecare meci. Sunt convins că fetele se vor bate la victorie de la început până la sfârşit", a declarat Radu Voina, pentru MEDIAFAX, înaintea debutului la Campionatul Mondial, care reprezintă a 18-a ediţie la care România ia parte, fiind singura naţiune ce a bifat prezenţe la toate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici