Antrenorul de baschet Bob Knight, membru Hall of Fame, a murit la 83 de ani

Bob Knight, unul dintre cei mai titraţi antrenori de baschet universitar, dar şi una dintre cele mai cunoscute figuri ale acestui sport, a murit la vârsta de 83 de ani, a anunţat miercuri familia sa, scrie CNN.

48 afișări
Imaginea articolului Antrenorul de baschet Bob Knight, membru Hall of Fame, a murit la 83 de ani

Antrenorul de baschet Bob Knight, membru Hall of Fame, a murit la 83 de ani

Familia lui Bob Knight nu a făcut public de ce a decedat cel care a antrenat Universitatea Indiana din 1971 până în 2000 şi a câştigat trei campionate naţionale acolo, inclusiv în 1976, echipă care în Divizia I masculină a terminat sezonul neînvinsă.

Knight a decedat la domiciliul său din Bloomington, Indiana, înconjurat de rudele sale, a anunţat familia.

„Vom continua să-i sărbătorim viaţa şi să ne amintim de el, astăzi şi pentru totdeauna, ca un soţ, tată, antrenor şi prieten iubit”, se arată în postare.

Înainte de a se retrage în 2008, Knight a câştigat un număr record de 902 meciuri în Divizia I a NCAA pentru bărbaţi. Knight şi-a completat cele 29 de sezoane petrecute la Bloomington cu stagii de succes la Academia Militară a SUA şi la Universitatea Texas Tech.

Mike Krzyzewski, legendarul fost antrenor al lui Duke, pe care Knight l-a pregătit la Army la sfârşitul anilor 1960, i-a adus un omagiu lui Knight miercuri, spunând că „am pierdut unul dintre cei mai mari antrenori din istoria baschetului”.

„În mod clar, era unicat. Antrenorul Knight m-a recrutat, m-a îndrumat şi a avut un impact profund asupra carierei şi vieţii mele. Este o pierdere imensă pentru sportul nostru, iar familia noastră este profund întristată de moartea sa”, a declarat Krzyzewski, acum liderul Diviziei I NCAA la masculin, cu 1.202 victorii.

Pe lângă faptul că a câştigat pe teren, Knight a fost cunoscut pentru că a condus un program curat - majoritatea covârşitoare a jucătorilor lui Knight au absolvit, iar echipele sale nu au fost niciodată în perioada de probă a NCAA.

Poreclit „Generalul”, Knight a inovat modul în care antrenorii foloseau atacul de mişcare şi a insistat pe o apărare dură, om la om, şi şi-a condus echipele la 24 de participări la turneul masculin din Divizia I NCAA. Antrenorul naţional al anului de patru ori a condus Indiana la 11 titluri ale Big Ten Conference şi la cinci Final Fours.

El a declarat pentru ESPN în 2000 că, dacă ar trebui să îşi treacă în paşaport titulatura postului său, aceasta ar fi „profesor/antrenor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici