Antrenorul echipei naţionale de polo: Cupa României ne va arăta la ce nivel suntem înainte de Campionatul European

Antrenorul echipei naţionale de polo a României, Dejan Stanojevici, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la turneul internaţional Cupa României, care va avea loc zilele următoare la Bucureşti, se va vedea nivelul elevilor săi şi ceea ce trebuie schimbat înainte de Campionatul European.

141 afișări
Imaginea articolului Antrenorul echipei naţionale de polo: Cupa României ne va arăta la ce nivel suntem înainte de Campionatul European

Antrenorul echipei naţionale de polo: Cupa României ne va arăta la ce nivel suntem înainte de Campionatul European (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Turneul se va desfăşura, de vineri până duminică, la bazinul Dinamo, cu participarea echipelor României, SUA, Germaniei şi Slovaciei.

"E foarte important pentru echipa României că avem o competiţie foarte puternică după mult timp şi aşa putem progresa. Când am început acum două luni, ştiam că vom avea foarte mult de lucru. Am îmbunătăţit lucruri tehnice şi tactice. Acest turneu ne va arăta la ce nivel suntem şi ce trebuie să schimbăm înainte de Campionatul European de la Budapesta, dar mai ales după. Germania şi SUA au avut rezultate mai bune decât noi în ultimii 2-3 ani, iar Slovacia este o echipă tânără. Sper să câştigăm fiecare meci, să jucăm bine, să ne luptăm şi să punem în practică ce am lucrat, în special contraatacul. Indiferent de adversar trebuie să avem aceeaşi mentalitate şi să dăm totul", a spus Stanojevici.

El a precizat că îşi pregăteşte echipa pentru a câştiga toate meciurile şi că în acest moment nu poate să facă o estimare în privinţa şanselor la Campionatul European. "Pentru calificarea la Campionatul Mondial ne luptăm cu Georgia şi Rusia, Celelalte trei echipe, Grecia, Italia şi Muntennegru, sunt mai bune decât noi", a adăugat antrenorul echipei României.

Dejan Stanojevici este de părere că Marius Ţic, în vârstă de 17 ani, va fi unul dintre cei mai buni portari ai lumii în următorii ani. "Nu ştiu dacă îl voi lua la Campionatul European. Mă voi decide după acest turneu din Bucureşti", a menţionat tehnicianul.

Extrema stângă Tiberiu Negrean a declarat că turneul din acest week-end este cel mai important organizat de România în ultimii ani. "Se vede că se încearcă să se mişte ceva. Germania şi SUA au rezultate mult mai bune, dar vom încerca să arătăm o schimbare de mentalitate în jocul nostru. Antrenamentele au fost foarte grele. Dejan (Stanojevici) a încercat să implementeze un nou sistem, cu două antrenamente pe zi, patru ore dimineaţa şi trei seara. Sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară", a afirmat Negrean.

Negrean consideră că meciurile cu Georgia şi Rusia, de la Campionatul European, sunt extrem de importante pentru echipa României: "Meciurile cu Georgia şi Rusia sunt vitale pentru că ne pot duce la Campionatul Mondial. Cu Grecia, Italia şi Muntenegru vom încerca să jucăm cât mai bine şi să facem o surpriză", a precizat Tiberiu Negrean.

Prezent la conferinţa de presă de joi, secretarul general al Federaţiei Române de Polo, Cristian Iordache, a declarat că oficialii forului au încercat să facă astfel încât jucătorii să nu fie afectaţi de recentele demisii din Biroul Federal. "La ultima şedinţă de birou federal au avut loc patru demisii. Am mai rămas patru oameni alături de echipă pentru a o sprijini. Noi am încercat ca jucătorii să nu fie afectaţi în niciun fel. Sperăm ca în curând să organizăm alegeri pentru ocuparea locurilor vacante. Ar fi de ordin moral ca cei demisionari să nu mai participe la viitoarele alegeri", a afirmat Iordache.

La şedinţa din data de 19 iunie a Biroului Federal, au demisionat Cristian David, Dorin Roşca, Corneliu Rusu şi Alin Giurgiu.

Echipa României se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European de la Budapesta, la care va juca în grupa A, cu reprezentativele Muntenegrului, Italiei, Greciei, Rusiei şi Georgiei.

Turneul final al CE va avea loc între 14 şi 27 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici