Antrenorul Eliodor Voica a demisionat de la naţionala de handbal masculin

Antrenorul Eliodor Voica a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcţia de principal al naţionalei de handbal masculin, după ce România a ratat calificarea în turul doi preliminar al CE din 2016.

149 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Eliodor Voica a demisionat de la naţionala de handbal masculin

Eliodor Voica (Imagine: Cosmin Dan/ Mediafax Foto)

"Am încheiat misiunea mea, doresc succes României cu Suedia, în meciurile de calificare la Mondialele din 2015, va fi mult mai greu. Îmi doream să iasă altfel, până la urmă tot «Măria-Sa» jucătorul a învins. Am văzut cu toţii şi am fost cel mai afectat să nu văd aceeaşi determinare a jucătorilor la naţională ca la echipa de club. Dacă vom scăpa de această cutumă, sunt convins că vom face paşi către handbal. Asta persistă de mult timp, nu de acum, am încerc să o demontez, nu am reuşit, aşa că am plecat", a declarat Eliodor Voica, el adăugând că demisia sa de la echipa naţională intră în vigoare de marţi, când a participat la o şedinţă la FR Handbal, în care a anunţat decizia.

Eliodor Voica va conduce doar echipa de club Ştiinţa Bacău, care este vicecampioană.

Naţionala României a fost eliminată de reprezentativa Finlandei în play-off-ul de calificare pentru turul doi preliminar al CE din 2016. În manşa tur, România s-a impus, cu 32-30, iar sâmbăză, în deplasare, a fost învinsă, cu 32-29, ratând calificarea mai departe.

Eliodor Voica a condus reprezentativa din ianuarie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici