Antrenorul român George Sava, campion al Rusiei la rugby cu Enisei Krasnoyarsk

Echipa de rugby Enisei Krasnoyarsk, pregatită de tehnicianul român George Sava, a câştigat titlul de campioană a Rusiei după ce s-a impus şi în manşa secundă a finalei campionatului, scor 21-12, în faţa concitadinilor de ka Krasnii.

182 afișări
Imaginea articolului Antrenorul român George Sava, campion al Rusiei la rugby cu Enisei Krasnoyarsk

Antrenorul român George Sava, campion al Rusiei la rugby cu Enisei Krasnoyarsk (Imagine: www.frr.ro)

În tur, Enisei câştigase cu scorul de 19.15, informează frr.ro.

"Acest titlu înseamnă trei ani de muncă fără întrerupere. Sunt foarte bucuros că am reuşit să câştigăm acest trofeu. Doi ani la rând am pierdut titlul sau Cupa în ultima etapă. Prima ligă are ca şi în România tot opt echipe. Jucătorii sunt mai bine plătiţi, aici problema e că o mare parte din buget se duce pe transport, fiind distanţe foarte mari între cluburi. În Romania rugby-ul e mai tacticizat, aici e puţin mai spectaculos. Daca ar fi sa compar cu fotbalul, în Romania se joacă precum în Italia şi in Rusia ca in Spania", a declarat George Sava pentru frr.ro.

George Sava are 45 ani şi antrenează de trei ani în Rusia. Este antrenor-consultant şi pregăteşte linia de treisferturi a echipei Enisei Krasnoyarsk ce are în componenţă patru internaţionali ruşi care au fost la Cupa Mondială din 2011, doi lituanieni, doi moldoveni (Dmitri şi Victor Arhip) şi un georgian. În primul an de antrenorat în Rusia a câştigat Cupa.

Sava a evoluat la seniori pentru Dinamo, Petroşani şi 12 ani la Baia Mare. A strâns 13 meciuri-test la naţionala frunzei de stejar, iar în România a antrenat Baia Mare, Cluj şi Steaua. De asemenea, la Cupa Mondială din 2003 a fost antrenorul liniei de treisferturi a echipei naţionale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici