Antreprenorul finlandez Thomas Zilliacus spune că a făcut o ofertă pentru Manchester United

Termenul de depunere al ofertelor pentru cumpărarea clubului Manchester United a fost prelungit, conform conducerii clubului. Afaceristul fiinlandez Thomas Zilliacus a anunţat joi că vrea şi el să cumpere jumătate din club, urmând ca cealaltă jumătate să fie achiziţionată de fani.

142 afișări
Imaginea articolului Antreprenorul finlandez Thomas Zilliacus spune că a făcut o ofertă pentru Manchester United

Manchester United, Facebook

Conform planurilor sale, suporterii vor fi implicaţi în procesul decizional al clubului.

Cei interesaţi au avut timp până miercuri, la ora 21:00 GMT, să îşi depună ofertele, dar termenul a fost între timp prelungit.

"Orice club sportiv ar trebui, în cele din urmă, să aparţină fanilor săi. Oferta mea este construită pe egalitatea cu fanii", a declarat Zilliacus, citat de BBC Sport.

"Evoluţia actuală, în care şeici miliardari şi oligarhi preiau cluburi şi le controlează ca pe terenurile lor de joacă personale, nu este o tendinţă sănătoasă.

Valoarea de piaţă actuală a clubului este puţin sub 3,9 miliarde de dolari (3,17 miliarde de lire sterline). Asta înseamnă că, dacă fiecare dintre fanii clubului s-ar alătura pentru a cumpăra clubul, suma totală per fan s-ar ridica la mai puţin de 6 dolari.

Grupul meu va finanţa jumătate din suma necesară pentru a prelua clubul şi va cere fanilor, prin intermediul unei noi companii care va fi înfiinţată în acest scop specific, să participe pentru cealaltă jumătate.

Dacă fiecare fan se alătură, înseamnă mai puţin de 3 dolari pe fan".

Zilliacus intenţionează să le dea fanilor un cuvânt de spus prin intermediul unei aplicaţii din care aceştia vor putea "participa şi vota" "atunci când se vor lua decizii în chestiuni fotbalistice legate de club".

Proprietarul Ineos, Sir Jim Ratcliffe, şi bancherul din Qatar, Sheikh Jassim, sunt singurii ofertanţi declaraţi public şi se aşteaptă ca aceştia să prezinte a doua ofertă revizuită, după ce s-au întâlnit cu oficialii United la începutul lunii martie.

De asemenea, se înţelege că firma americană de investiţii Elliott a făcut o ofertă de achiziţionare a unei participaţii minoritare, indiferent cine va ajunge să deţină clubul.

Zilliacus, care a fost implicat anterior la HJK Helsinki şi la echipa de hochei pe gheaţă Jokerit, din ţara sa natală, este fondatorul şi preşedintele noului grup de social media novaM Group.

El vrea să cumpere United prin intermediul XXI Century Capital, care este o firmă de investiţii deţinută de holdingul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici