Apar căşti împotriva COVID în fotbalul american

  • NFL introduce măşti de protecţie împotrica COVID
  • Toate echipele vor primi măştile de protecţie
  • Unii jucători nu sunt de acord cu purtarea măştilor
98 afișări
Imaginea articolului Apar căşti împotriva COVID în fotbalul american

Sursa FOTO:Profimedia

Liga Naţională de Fotbal American (NFL) din SUA a anunţat introducerea unui nou model de cască pentru a-i proteja pe jucători de COVID-19. Noul model de cască va avea o mască protectoare în dreptul gurii. Scutul va fi produs de compania Oakley, care se ocupa cu producţia ochelarilor de protecţie pentru diferite sporturi precum golful, ciclismul  şi baseballul.
 
„The Oakley Mouth Shield” este o creaţie Oakley în colaborare cu doctori şi ingineri din NFL şi din asociaţia jucătorilor din NFL şi are ca scop împiedicarea răspândirii virusului. Masca de protecţia va fi distribuit tuturor celor 32 de echipe din campionatul de fotbal american din Statele Unite.
 
Cele mai mari probleme sunt vizibilitatea şi respirabilitatea în timpul purtării măştii. Tocmai de aceea, nu toţi jucătorii sunt de acord cu purtarea lor. „Dă mizeria asta jos de pe mine, că mor aici. Dacă asta trebuie să port ca să joc, mă lipsesc.” a spus J.J. Watts, jucător la Houston Texans, după 3 reprize de antrenament cu masca protectoare.
 
Momentan nu există nicio regulă care să oblige jucătorii de fotbal american să poarte masca, dar experţii în medicină din NFL militează pentru purtarea acestora.
 
Dr. Allen Sills, şeful departamentului medical din NFL a declarat „Sperăm că vom găsi un design pe care toată lumea să vrea să îl poarte pentru a se proteja mai bine fără a fi în detrimentul performanţei.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici