Arabia Saudită şi-a lansat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034

Arabia Saudită, singura pretendentă la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, şi-a lansat oficial candidatura pentru acest turneu.

366 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită şi-a lansat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034

Arabia Saudită şi-a lansat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034

Regatul Saudit a devenit singurul ofertant în octombrie, când Australia s-a retras din cursă cu câteva ore înainte de termenul limită al FIFA pentru declaraţiile de interes, scrie BBC.

Un congres FIFA va confirma gazda Cupei Mondiale în cursul acestui an.

Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Arabia Saudită, Yasser Al Misehal, a declarat că această candidatură este posibilă doar datorită "transformării rapide" a ţării.

"Am făcut progrese fără precedent atât în jocul masculin, cât şi în cel feminin, iar candidatura noastră este o invitaţie deschisă către lume să ni se alăture în această călătorie interesantă", a arătat Yasser Al Misehal.

În ciuda faptului că este singurul ofertant, regulamentele FIFA impun ca Arabia Saudită, dincolo de candidatură, să depună o ofertă oficială pentru organizarea turneului final.

Arabia Saudită a investit aproximativ 5 miliarde de lire sterline în sport din 2021, când prinţul moştenitor a făcut din acest domeniu o parte esenţială a strategiei sale de diversificare a economiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici