Arbitrajele vor fi analizate de conducerea FRF la finalul campionatului

Arbitrajele din primele trei eşaloane ale fotbalului românesc vor fi analizate de conducerea Federaţiei Române de Fotbal la finalul sezonului, a anunţat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, la finalul şedinţei Comitetului Executiv de joi.

48 afișări
Imaginea articolului Arbitrajele vor fi analizate de conducerea FRF la finalul campionatului

Gheorghe Chivorchian (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

"A fost o propunere pertinentă a domnului Argăseală legată de arbitraje. Urmează ca la finalul campionatului să facem o analiză a tot ceea ce s-a întâmplat la Comisia Centrală a Arbitrilor în ediţia 2014-2015. Iar până săptămâna viitoare, conducerea FRF va avea o întâlnire cu reprezentanţii CCA, vizavi de anumite lucruri semnalate la toate eşaloanele. Până la următorul Comitet Executiv, din 11 mai, va avea loc această întâlnire. Iar dacă se va constata că nu se simte o îmbunătăţire sau nu se răspunde la doleanţele cluburilor, atunci vom informa Comitetul Exeucutiv şi se vor putea lua şi alte decizii", a spus oficialul FRF într-o conferinţă de presă.

Chivorchian a adăugat că preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, nu a solicitat demisia preşedintelui CCA, Kiros Vassaras. "Nu, domnul Argăseală a făcut o propunere pertinentă ca până la următorul Comitet Executiv să avem noi o întâlnire cu membrii CCA, dar nu se referă numai la Liga I, ci la tot fotbalul românesc. În urma concluziilor pe care le vom trage, noi, conducerea federaţiei, vom lua o decizie pe care o vom supune aprobărti Comitetului Exexutiv. Arbitrajul este o problemă care ne interesează şi pe noi şi nu e întâmplător ce se întâmplă în arbitrajul românesc, dar cred că ar trebui ca atunci când analizăm altor persoane sau comisii să analizăm şi activitatea proprie", a menţionat Chivorchian.

Întrebat dacă sunt şanse ca Vassaras să fie destituit la următoarea şedinţă a Comitetul Executiv al FRF din 11 mai, Chivorchian a răspuns: "Toată lumea vorbeşte de Kiros Vassaras. Fireşte este preşedintele CCA, dar eu vorbesc despre CCA, pentru că este o comisie care ia decizii, nu numai Kiros Vassaras. Ştim foarte bine că domnul Vassaras nu a venit cu arbitrii din Grecia şi i-a implementat în fotbalul românesc. Dânsul a moştenit aceşti arbitri. Fireşte, că dumnealui împreună cu ceilalţi membri ai CCA încearcă să modernizeze această activitate, pentru ca ea să fie foarte corectă şi pertinentă".

Secretarul general al FRF susţine că delegarea de arbitri străini la meciurile din acest final de sezon nu este posibilă. "Nu a solicitat nimeni arbitri străini. Oricum, este o convenţie încheiată cu UEFA în acest sens. Şi e imposibil să încalci un document", a explicat Chivorchian.

De la începutul returului Ligii I, mai mulţi conducători de cluburi, antrenori şi jucători din Liga I s-au arătat nemulţumiţi de arbitraje, susţinând că erorile arbitrilor au influenţat rezultatele finale ale anumitor partide. Ultimul care a criticat prestaţia arbitrilor a fost Valeriu Argăseală, acesta precizând la finalul partidei Steaua - Oţelul Galaţi de duminică seara că Robert Dumitru ar trebui "să se ceară afară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici