Arbitrii din dosarul lui Penescu, interceptaţi de DNA, din 2008

Mai mulţi arbitri, printre care şi cei vizaţi în dosarul finanţatorului echipei FC Argeş au fost interceptaţi telefonic, de la sfârşitul anului 2008, anchetatorii stabilind astfel, că s-ar fi dat bani drept mită, pentru a se arbitra favorabil meciuri pentru echipa lui Cornel Penescu.

39 afișări
Imaginea articolului Arbitrii din dosarul lui Penescu, interceptaţi de DNA, din 2008

Arbitrii din dosarul lui Penescu, interceptaţi de DNA, din 2008

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în dosarul lui Cornel Penescu, principalele probe sunt interceptări ale convorbirilor telefonice dispuse prin mandat judecătoresc faţă de mai mulţi arbitri, printre care şi cei vizaţi direct de DNA în acest caz.

Potrivit sursei citate, din aceste convorbiri telefonice reiese faptul că s-au oferit şi s-au acceptat tacit bani pentru favorizarea echipei FC Argeş în cadrul unor meciuri cu alte echipe.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri sunt vizaţi de DNA pentru fapte de dare şi luare de mită, banii daţi de Penescu arbitrilor fiind de aproximativ 125.000 de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Astfel, sursele citate au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că în acest caz au fost deja reţinuţi Cornel Penescu, precum şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin.

Alături de aceştia mai sunt vizaţi în anchetă şi mai mulţi arbitri, printre care Marcel Savaniu, Aurel Bogaciu şi Tiberiu Lajos.

Ancheta vizează infracţiuni de luare şi dare de mită

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că ancheta în acest caz a fost demarată, în 2008, şi vizează mai multe infracţiuni de luare şi dare de mită în cadrul unor meciuri de fotbal. Astfel, s-ar fi dat în mai multe rânduri bani arbitrilor. Sumele au fost de 3000, 10.000 şi 15.000 de euro, pentru meciurile dintre FC Argeş şi echipele FC Braşov, Gloria Bistriţa şi Universitatea Craiova.

Penescu ar fi dat bani acestor arbitri, prin intermediul a diverse persoane, pentru a arbitra favorabil meciurile echipei FC Argeş cu echipele menţionate mai sus. Anchetatorii au stabilit că suma totală dată de Penescu ar fi de 54.000 de euro şi 292.000 de lei, mai spun sursele citate.

Alături de cei patru arbitri şi Penescu, mai sunt cercetate şi persoanele de legătură, mai precis cei care au luat banii de la Penescu şi i-ar fi dat arbitrilor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în acest caz au fost deja reţinuţi Cornel Penescu, precum şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici