Arbitrii Drăgănescu, Crângaşu, Velicu şi Iliescu au fost retrogradaţi

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că în şedinţa Comitetului Executiv al comisiei s-a decis scoaterea din corpul de arbitri al Ligii I şi retrogradarea la Liga II a arbitrilor Mugurel Drăgănescu, Eduard Crângaşu, Bogdan Velicu şi Dragoş Iliescu.

78 afișări
Imaginea articolului Arbitrii Drăgănescu, Crângaşu, Velicu şi Iliescu au fost retrogradaţi

Centralul Mugurel Drăgănescu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Azi am convocat o şedinţă de urgenţă a Comitetului Executiv al CCA şi am luat unele măsuri, din cauza prestaţiilor neconcordante cu legile jocului, cu instrucţiunile FIFA şi UEFA şi cu recomandările noastre, astfel au fost scoşi din corpul de arbitri de Liga I şi retrogradaţi la Liga II Drăgănescu, Crângaşu, Velicu şi Iliescu. Au fost greşeli grave, care au influenţat rezultatele, iar prestaţiile lor au fost dezamăgitoare în ultimul timp. Îi aştept să vină cu cereri de retragere din arbitraj, ar fi mai bine, mai fair-play, decât să ne înşelăm unii pe alţii. E mai bine să ne despărţim politicos. În orice activitate vine şi un astfel de moment, dacă nu vor veni cu cerere se vor supune deciziilor CCA", a declarat Avram.

"Suntem obligaţi să luăm aceste măsuri. Au fost greşeli grave care au influenţat rezultatele. Toţi arbitrii să se uite în oglindă şi dacă ei consideră că nu mai pot, să spună", i-a avertizat Avram pe arbitrii.

De asemenea, Avram a precizat că arbitrii Marian Balaci şi Ionel Ivan au fost reţinuţi de la delegări până la finalul turului şi că Alexandru Tudor şi Ovidiu Haţegan l-au dezamăgit prin prestaţiile lor de la ultimele partide. El a mai menţionat că şi arbitrul Istvan Kovacs a primit un timp de gândire după ultimele prestaţii.

Arbitrul Mugurel Drăgănescu şi asistentul Bogdan Velicu au oficiat la meciul Rapid - Pandurii, scor 1-1, Avram precizând că ei au greşit prin neacordarea unui penalti la un fault asupra lui Orac şi anularea a două goluri marcate regulamentar, în repriza secundă, de Stromajer şi Vranjkovici. Avram a menţionat că îi poate înţelege greşeala lui Velicu la primul gol anulat, "fiind o fază dificilă", dar nu înţelege cum acesta a putut să nu acorde golul marcat de Vranjkovici. Avram a mai spus că toate greşelile de la partida Rapid - Pandurii au fost în favoarea gazdelor.

Preşedintele CCA a anunţat că a discutat cu Mugurel Drăgănescu în dimineaţa meciului dintre Rapid şi Pandurii.

"Am vorbit cu Drăgănescu ieri dimineaţă. I-am spus că noi, comisia centrală, avem încredere în el. El este un arbitru cu experienţă care a condus multe meciuri în Liga I. I-am spus că îl rog să ţină cont de recomandările noastre, de cele UEFA şi FIFA. Să arbitreze două echipe, două culori, să nu-l intereseze de anumite atacuri venite din partea conducerii Rapidului", a relatat Avram discuţia cu Drăgănescu.

Avram nu-şi poate explica deciziile luate de Drăgănescu în timpul partidei Rapid - Pandurii.

"Nu ne putem explica de ce la asemenea faze clare a greşit. Mai ales că avea un plasament bun. Iar arbitrul asistent avea elemente ajutătotoare. Nu înţelegem cum a putut să semnalizeze ofsaid la golul doi anulat al oaspeţilor. Mergem pe ideea că e lipsă de valoare şi refuzăm să credem că ar putea fi şi alte elemente", a precizat el.

Centralul Marian Balaci şi asistentul Dragoş Iliescu au făcut parte din brigada de arbitri de la partida Dinamo - Gaz Metan Mediaş, scor 3-2, disputată, vineri, în etapa a XIII-a a Ligii I. Avram le-a reproşat acestora greşeli în favorea ambelor echipe. Echipa Gaz Metan a fost favorizată prin validarea unui gol, în timp ce fundaşul echipei Dinamo Adrian Scarlatache nu a fost eliminat. De asemenea, au fost câteva poziţii de ofsaid semnalizate eronat în defavoarea gazdelor.

Avram consideră că arbitrul Dragoş Iliescu nu mai poate să aibă prestaţii bune în arbitraj din cauza problemelor medicale pe care le-a avut.

"Iliescu Dragoş a avut o poziţie foarte bună la acel meci. Însă el nu poate să se mişte rapid. A suferit şi o operaţie de hernie de disc. Dacă nu mai poate, asta e. El a avut trei greşeli grave", a mai spus preşedintele CCA.

Eduard Crângaşu a fost sancţionat pentru greşelile comise la partida dintre Pandurii şi Unirea Urziceni, din prima etapă a Ligii I, şi pentru meciul din 16-imile Cupei României Dinamo - Ceahlăul, când a anulat un gol oaspeţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici