Arbitrul de fotbal Marius Martiş a fost reţinut pentru 24 de ore

Arbitrul de fotbal de Liga I, Marius Martiş, audiat joi seară de procurorii anticorupţie, la DNA Piteşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru complicitate la luare şi dare de mită, la ora transmiterii acestei ştiri fiind dus cu cătuşe la mâini în arestul Poliţiei judeţene Argeş.

153 afișări
Imaginea articolului Arbitrul de fotbal Marius Martiş a fost reţinut pentru 24 de ore

Arbitrul de fotbal Marius Martiş a fost reţinut pentru 24 de ore (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit lui Ticu Burcă, avocatul lui Marius Martiş, arbitrul de Liga I la fotbal a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de complicitate la dare şi luare de mită, procurorii susţinând că Martiş ar fi luat bani de la Cornel Penescu, finanţatorul FC Argeş, şi ar fi dat sumele respective mai departe unor oameni din fotbal.

Arbitrul Marius Martiş a fost scos din sediul DNA Piteşti cu cătuşe la mâni şi dus sub escortă în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Înainte de a fi urcat în duba Poliţiei, Martiş a declarat că se consideră nevinovat în condiţiile în care nu a arbitrat niciodată echipa FC Argeş în perioada vizată de către anchetatori.

"Mă consider nevinovat şi mi s-a spus că am fost complice la un meci al lui Serea (n.r. - Ionică Serea, fost arbitru, reţinut şi el în cursul zilei de joi), dar nu pot eu să trag pentru greşelile altora", a afirmat Martiş.

Avocatul lui Martiş a declarat, la rândul său, că, în cursul zilei de vineri, clientul său va fi "prezent" la Tribunalul Argeş.

Arbitrul de fotbal de Liga I, Marius Martiş, a cărui casă a fost percheziţionată, joi, de procurorii anticorupţie, a fost adus, în cursul serii, la sediul DNA Piteşti, pentru audieri.

Potrivit unor surse judicare, casa din municipiul Focşani a arbitrului de fotbal de Liga I, Marius Martiş, a fost percheziţionată, joi, de procurorii DNA Piteşti, audierea sa putând avea legătură cu un dosar de corupţie cu oameni din lumea fotbalului.

Marius Martiş are 36 de ani, este originar din Focşani şi este arbitru de Liga I, el fiind reţinut de la delegări, la mijlocul anului trecut, până la finalizarea cazului finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu.

Tot joi, fostul arbitru Ionică Serea a fost reţinut de procurorii DNA Piteşti, pentru luare de mită, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Serea era paznic la Penitenciarul Focşani, unde a intrat după ce a câştigat un concurs cu nota 7,42, la sfârşitul anului trecut. Ionică Serea câştigă 1.500 de lei în noua sa meserie.

Ionică Serea, în vârstă de 41 de ani, a fost retrogradat în lotul B de arbitraj, în aprilie 2009, pentru prestaţia din semifinala Cupei României, CFR Cluj-FC Vaslui, scor 1-0, şi nu mai avea posibilitatea să mai conducă vreun meci din cauza vârstei sale.

În iulie 2009, numele lui Marius Martiş a fost vehiculat printre numele a 13 arbitri incluşi de Comisia Centrală a Arbitrilor pe lista pentru sezonul 2009-2010 al Ligii I şi care ar fi fost implicaţi în scandalul de corupţie în care este judecat patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu. Arbitrii menţionaţi în listă la vremea respectivă erau: Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Laurenţiu Danşa, Lucian Dan, Tiberiu Lajos, Marius Martiş şi arbitri asistenţi Marcel Savaniu, Florin Buzărnescu, Sorin Caia, Daniel Demetrescu, Dan Roşu, Florin Stănescu şi Mircea Toderici.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat în 16 aprilie, în dosarul "Mită în fotbal", fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă.

În 30 ianuarie 2010, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin şi fostul director al PIC Piteşti, Liviu Făcăleaţă, judecaţi pentru fapte de corupţie, au părăsit Penitenciarul Mărgineni, fiind puşi în libertate.

Alţi zece inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostul preşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă, şi Daniela Cârstina, director în cazul societăţii PIC, acuzaţi şi ei de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată în stare de libertate în acelaşi dosar.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, Gheorghe Cornel Penescu, Liviu Ilie Făcăleaţă, Cristian Mincă, Gheorghiţă Pieca şi Constantin Gheorghe au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici