Penescu, audiat la DNA Piteşti

Finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a ieşit, marţi seară, de la sediul DNA Piteşti, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, declarând că audierile nu au legătură cu "un act de corupţie", ci cu transferurile unor jucători de la FC Argeş la Universitatea Craiova.

38 afișări
Imaginea articolului Penescu, audiat la DNA Piteşti

Penescu, audiat la DNA Piteşti într-un dosar vizând magazinul PIC din Craiova (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

"Singura mea legătură cu Craiova este doar faptul că dau drumul la hipermarket-ul meu de la Craiova, care se va redeschide în luna mai. Singura mea legătură cu Solomon sunt aceste transferuri. Nu am fost audiat din cauza mitei, iar în sediul DNA nu m-am întâlnit cu domnul Solomon şi nu am fost confruntat cu el", a declarat Penescu, care s-a declarat surprins că şi primarul Craiovei este la audieri la DNA.

El a mai spus că îl invită, la redeschiderea magazinului său din Craiova, şi pe primarul Antonie Solomon.

Bogdan Păun, avocatul lui Penescu, a declarat, la rândul său, că audierea clientului său a avut legătură cu transferul unor fotbalişti.

"Nu ştim despre alte acuzaţii sau interceptări ale convorbirilor telefonice ale clientului meu sau despre alte acuzaţii", a spus avocatul lui Penescu.

La intrarea la DNA, Cornel Penescu susţinea că procurorii DNA i-au trimis înştiinţare în scris, în cursul zilei de luni, pentru a se prezenta astăzi (n.r. - marţi) la audieri, iar dosarul în care este audiat are legătură cu terenul din Craiova pe care a fost construit hipermarketul PIC.

Şi primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a prezentat, marţi după-amiază, la sediul DNA Piteşti, unde la ora transmiterii acestei ştiri era încă audiat.

Odată cu Solomon, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA a ajuns şi o maşină a procurorilor anticorupţie, care au adus probele ridicate de la locuinţa şi biroul primarului Craiovei.

Întrebat de jurnalişti dacă are emoţii, Antonie Solomon a răspuns: "Păi când eşti chemat la DNA normal că ai emoţii. E prima dată când vin la DNA".

Procurorii DNA Piteşti au ridicat, marţi, de la locuinţa şi de la biroul primarului Craiovei, Antonie Solomon, înscrisuri şi acte ce au legătură cu cazul hipermarketului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici