Argăseală: Am votat pentru Iorgulescu, sper să îşi ducă la îndeplinire programul. Ce spune secretarul general al lui Dinamo despre alegerile de astăzi

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat joi, după alegerea lui Gino Iorgulescu la conducerea LPF, că de la început a declarat că va vota pentru fostul conducător al FC Naţional şi că speră ca acesta să ducă la îndeplinire programul pe care l-a prezentat.

367 afișări
Imaginea articolului Argăseală: Am votat pentru Iorgulescu, sper să îşi ducă la îndeplinire programul. Ce spune secretarul general al lui Dinamo despre alegerile de astăzi

Valeriu Argaseala (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"De la început am declarat că vom da votul pentru Iorgulescu şi aşa am făcut, a ieşit el. Sper să îşi ducă la îndeplinire programul pe care l-a expus: drepturile de televizare, transparenţă, discuţii cu cluburile. E vorba de un contract care se va negocia, în ceea ce priveşte drepturile de televizare. Câţi bani vor veni nu ştiu, dar plecăm de la pragul pe care l-a anunţat domnul Mitică Dragomir, 34 de milioane", a spus Argăseală.

El a precizat că nu ştie la ce s-a referit Dumitru Dragomir atunci când a spus că influenţa politică a fost majoră la alegerile pentru conducerea LPF: "Eu ştiu că Gino Iorgulescu şi-a prezentat un program şi a fost votat cu vot secret. E vorba de un nou preşedinte şi ştiţi cum se judecă oamenii în funcţii de conducere, după realizările pe care le au".

Secretarul general al FC Dinamo, Bogdan Bălănescu, a subliniat că decizia a joi a cluburilor trebuie respectată pentru următorii patru ani: "E o schimbare decisă de Adunarea Generală a ligii. E decizia cluburilor şi trebuie respectată pentru următorii patru ani", a afirmat Bălănescu.

Dumitru Dragomir a declarat, joi, după ce a pierdut alegerile pentru postul de preşedinte al LPF, că influenţa politică a fost majoră, dar se bucură că lasă în locul său un om de fotbal şi un profesionist şi a precizat că îi doreşte lui Gino Iorgulescu să rămână în funcţie măcar cât a stat el.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

La finalul alegerilor, în faţa sediului LPF au venit câţiva suporteri ai Universităţii Craiova şi unul al FC Naţional, acesta din urmă cu un afiş cu mesajul: "Alegeri: Rahat maro deschis versus rahat maro închis".

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009.

La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici