Ashleigh Barty a câştigat Turneul Campioanelor şi cel mai mare premiu din istoria tenisului - VIDEO

Ediţia din 2019 a Turneului Campioanelor a fost câştigată de Ashleigh Barty (Australia; 1 WTA). În finală, ea a trecut în minimum de seturi, după o oră şi 28 de minute, de Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA). Scorul a fost 6-4; 6-3.

4368 afișări
Imaginea articolului Ashleigh Barty a câştigat Turneul Campioanelor şi cel mai mare premiu din istoria tenisului - VIDEO

ULTIMA ORĂ Ashleigh Barty a câştigat Turneul Campioanelor

Barty a avut o evoluţie oscilantă la Shenzen, majoritatea partidelor fiind încheiate în trei seturi. A fost foarte aproape să nu se califice din faza grupelor, dar în cele din urmă şi-a regăsit ritmul. Încă din semifinale a dat semne că poate să joace la un nivel ridicat, aşa cum a evoluat în acest sezon, iar ultimul act a fost la discreţia ei. Şi-a dominat adversara la toate capitolele. Primul set a fost echilibrat, ambele sportive preferând să îşi păstreze serviciul intact. Actul a fost decis la scorul de 5-4 pentru Barty, pe serviciul Svitolinei. Australianca a forţat şi a concretizat a treia oportunitate de break.

Actul secund a fost mult mai intens. Au avut loc 5 break-uri, cu unul în plus pentru Barty, care a închis finala cu un total de 30 de lovituri câştigătoare şi 26 de erori neforţate. Adversara ei a reuşit doar 8 lovituri câştigătoare şi 13 erori neforţate.

Parcursul lui Ashleigh Barty la Turneul Campioanelor:

meciul unu din grupă: vs. Belinda Bencic (Elveţia; 7 WTA) 5-7; 6-1; 6-2
meciul doi din grupă: vs. Kiki Bertens (Olanda; 10 WTA) 6-3; 3-6; 4-6
meciul trei din grupă: vs. Petra Kvitova (Cehia; 6 WTA) 6-4; 6-2
semifinale: vs. Karolina Pliskova (Cehia; 2 WTA) 4-6; 6-2; 6-3
finală: vs. Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) 6-4; 6-3

Barty va obţine cel mai mare premiu din istoria tenisului, de 4.42 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici