Ashton Eaton şi Genzebe Dibaba, atleţii anului 2015

Sportivii Ashton Eaton (SUA) şi Genzebe Dibaba (Etiopia) au fost aleşi, joi, cei mai buni atleţi ai anului 2015, informează iaaf.org.

122 afișări
Imaginea articolului Ashton Eaton şi Genzebe Dibaba, atleţii anului 2015

Ashton Eaton şi Genzebe Dibaba, atleţii anului 2015

Ashton Eaton (27 de ani) a stabilit în 2015 recordul probei de decatlon, cu 9.045 de puncte, şi a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din China. Pentru titlul de cel mai bun atlet al anului mai erau nominalizaţi jamaicanul Usain Bolt şi americanul Christian Taylor.

Eaton este primul decatlonist ales atletul anului. "Sunt onorat de faptul că sunt considerat «artistul» anului, însă nu i-am învins pe Usain şi pe Christian. Pur şi simplu munca mea a fost diferită. Ei se numără printre cei mai talentaţi performeri ai tuturor timpurilor. Sunt flatat că sunt printre ei", a declarat Eaton.

Genzebe Dibaba, în vârstă de 24 de ani, a câştigat medalia de aur în proba de 1.500 de metri la Campionatele Mondiale de la Beijing şi a stabilit recorduri mondiale la 1.500 şi 5.000 de metri. Pentru titlul de cea mai bună atletă a anului mai erau nominalizate olandeza Dafne Schippers şi poloneza Anita Wlodarczyk.

"Sunt onorată să primesc acest premiu din partea IAAF. Este plăcut să fii atleta anului. După ce am fost finalistă şi am ratat acest premiu la limită în urmă cu un an, sunt foarte mândră să fiu apreciată de fani şi de experţi. Vreau să le aduc un omagiu atletelor Dafne Schippers şi Anita Wlodarczyk, care au fost incredibile tot anul. Poate în 2016 va veni momentul vostru!", a spus Dibaba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici