Astra critică prestaţia brigăzii conduse de Alexandru Tudor din meciul cu Steaua

Conducerea clubului Astra critică arbitrajul din partida cu Steaua, din manşa secundă a semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, considerând că brigada condusă de Alexandru Tudor a contribuit la eliminarea formaţiei conduse de Dorinel Munteanu din competiţie.

169 afișări
Imaginea articolului Astra critică prestaţia brigăzii conduse de Alexandru Tudor din meciul cu Steaua

Astra critică prestaţia brigăzii conduse de Alexandru Tudor din meciul cu Steaua (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, gruparea giurgiuveană cataloghează meciul de miercuri seară, câştigat cu scorul de 2-0, insuficient însă pentru obţinerea calificării, drept o "poveste nefericită".

"Formaţia pregătită de Dorinel Munteanu a dat dovadă de valoare şi caracter, făcând un meci foarte bun în manşa retur din semifinalele Cupei Adeplast, învingând cu 2-0 pe FCSB. După 3-0 în tur pentru bucureşteni, puţini credeau că meciul doi va mai avea «povestea sa»... Şi totuşi, un joc care putea arăta cât de frumos ar fi fotbalul „respectat” de toată lumea, a rămas la statutul de «poveste nefericită» cu arbitrii jucând rolul lor!", susţin oficialii clubului Astra.

Aceştia consideră că centralul Alexandru Tudor a continuat să dezavantajeze formaţia Astra aşa cum a făcut-o şi în trecut. "Alexandru Tudor a cerut «respect» din partea echipelor, înainte de meci, dar a oferit înapoi o prestaţie care i-a făcut pe suporterii Astrei să-şi aducă aminte de... neeliminarea lui Kapetanos, când l-a făcut KO în careu pe Mureşan (într-un Steaua – Astra din decembrie 2013, tot cu Tudor «în centrul atenţiei») sau de prestaţia sa «plină de respect» dintr-un joc Pandurii – Astra, din mai 2013, când, dealtfel, Ioan Niculae anunţase şi recuzarea acestuia, după ce nu văzuse un henţ clar în careu! Şi exemple în acelaşi sens mai sunt destule, un «respect şi inspiraţie» deosebite arătând şi cei care au decis ca, ambele manşe ale duelului dintre Astra şi FCSB să fie arbitrate de centrali bucureşteni, deşi clubul giurgiuvean îşi exprimase temerea faţă de asemenea delegări", se mai precizează în comunicatul citat.

Concret, AFC Astra acuză faptul că Alexandru Tudor nu l-a eliminat pe jucătorul stelist Alin Toşca pentru un fault din postura de ultim apărător. "Astra a învins FCSB cu 2-0, prin golurile lui Fatai şi Enache, dar la 0-0, Fatai a fost faultat clar, din postură de ultim apărător, fără ca Toşca să primească «respectul» cuvenit şi să fie trimis la cabine, Alexandru Tudor şi asistentul Aurel Oniţa «neînţelegându-se în cască» ce au văzut... sau n-au văzut", menţionează oficialii clubului Astra.

De asemenea, conducerea grupării giurgiuvene acuză anularea unui gol marcat de Chiţu pe motiv de ofsaid, fază pe care o compară cu reuşita lui Rusescu din meciul tur. "Apoi, la 1-0, Astra a mai marcat un gol, anulat pe motiv de ofsaid, balanţa dublei întâlniri fiind clar înclinată într-o parte, iar concluzia o poate trage oricine priveşte reuşita de 3-0 a bucureştenilor din tur, validată şi cea a Astrei, din retur, anulată! Priviţi reuşita lui Rusescu, de 3-0, validata (n.r. în tur) şi pe ceea a Astrei, aparţinând lui Chiţu, anulată, în retur de asistentul Neacşu. Se observă «respectul» pentru fotbal cu ochiul liber?", mai precizează oficialii clubului condus de Ioan Niculae.

Echipa Astra Giurgiu a câştigat, miercuri, cu scorul de 2-0, meciul de pe teren propriu cu Steaua din manşa secundă a semifinalelor Cupei Ligii Adeplast. Formaţia condusă de Dorinel Munteanu a ratat însă calificarea în finală deoarece Steaua a câştigat meciul tur cu scorul de 3-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici