Atacantul nigerian Imoh Ezekiel, noul elev al lui Dan Petrescu la Al-Arabi

Atacantul nigerian al echipei Standard Liege, Imoh Ezekiel, a fost achiziţionat de gruparea Al-Arabi (Qatar), care este pregătită de tehnicianul Dan Petrescu, suma de transfer fiind de 10,8 milioane de dolari (aproximativ opt milioane de euro), informează BBC.

73 afișări
Imaginea articolului Atacantul nigerian Imoh Ezekiel, noul elev al lui Dan Petrescu la Al-Arabi

Atacantul nigerian Imoh Ezekiel, noul elev al lui Dan Petrescu la Al-Arabi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 20 de ani, atacantul nigerian a evoluat timp de două sezoane la Standard Liege, perioadă în care a înscris 32 de goluri în 91 de partide.

Salariul lui Ezekiel ar fi, potrivit BBC, în jur de 3,8 milioane de dolari (aproximativ 2,85 de milioane de euro), el devenind cel mai bine fotbalist nigerian din lume.

"Când am venit în Europa, alte cluburi nu mi-am dat nicio şansă să joc, însă Standard mi-a oferit această ocazie, o şansă să-mi arăt talentul. Standard va rămâne mereu în amintirile mele. Datorez totul echipei Standard şi apreciez tot ce au făcut pentru mine încă din prima zi", a spus Ezekiel, pentru Standard TV.

Ezekiel susţine că a respins oferte din Anglia, Franţa, Germania, Italia, Turcia, Rusia şi Ucraina, însă propunerea venită de la Al-Arabi era prea bună pentru a fi refuzată.

"Este o ocazie bună, atât pentru mine, cât şi pentru club. Şi nu am vrut să renunţăm la ea. Nu mă aşteaptam să plec în curând de la Standard. Credeam că voi mai sta un sezon sau două, însă a venit această ofertă de nicăieri. Această ofertă a fost bună atât pentru mine, cât şi pentru familia mea şi nu o puteam refuza", a completat Ezekiel.

Imoh Ezekiel şi-a făcut debutul pentru echipa naţională a Nigeriei în partida amicală susţinută împotriva Mexicului, la 5 martie, însă nu a fost reţinut în lotul pentru Cupa Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici