Atleta Cătălina Puşcaşu, suspendată doi ani pentru dopaj

Atleta Cătălina Puşcaşu, specialistă în proba de sprint, a fost suspendată pentru doi ani, până la 29 septembrie 2016, după ce a fost depistată pozitiv cu drostanolon, la 30 august, informează site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism.

878 afișări
Imaginea articolului Atleta Cătălina Puşcaşu, suspendată doi ani pentru dopaj

Atleta Cătălina Puşcaşu, suspendată doi ani pentru dopaj (Imagine: Facebook)

Pe lista publicată de IAAF se mai află Anca Heltne, în vârstă de 36 de ani, specialistă în aruncarea greutăţii, care a fost suspendată pentru opt ani, până la 10 martie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la metadienonă şi dehidrocloromatiltestosteron, şi discobolul Sergiu Ursu (34 de ani), care a fost suspendat până la 12 mai 2016, după ce a fost depistat pozitiv, ca şi Heltne, la dehidrocloromatiltestosteron.

Alţi şase atleţi români sunt suspendaţi pentru dopaj: Ioan Ştefan Vasile (depistat pozitiv la letrozol, suspendat pentru doi ani, de la 16 februarie 2014 la 10 martie 2016), Sebastian Varga (metaboliţi ai metandienonei, suspendat pentru opt ani de la 3 iunie 2009 la 2 septembrie 2017), Roxana Bîrcă (metasteron, suspendată de la 11 iulie 2013 până la 3 septembrie 2015), Rodica Chiriţă (suspendată pe viaţă de la 8 decembrie 2005), Corina Dumbrăvean (suspendată pe viaţă de la 18 mai 2010, pentru că nu s-a supus controlului doping) şi Simona Raula Maxim (suspendată de la 1 august 2013 până la 7 august 2017, pentru că nu s-a supus controlului doping).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici