Atleta olandeză Femke Bol doboară vechiul record mondial la 400 m în sală

Atleta olandeză Femke Bol a alergat 400 de metri în 49,26 secunde, duminică, la Campionatele Naţionale ale Olandei în sală de la Apeldoorn, doborând unul dintre cele mai vechi recorduri mondiale de atletism.

246 afișări
Imaginea articolului Atleta olandeză Femke Bol doboară vechiul record mondial la 400 m în sală

Atleta olandeză Femke Bol doboară vechiul record mondial la 400 m în sală

Timpul lui Bol a bătut recordul anterior de 49,59, stabilit de atleta cehă Jarmila Kratochvilova la 7 martie 1982.

"Se datorează tuturor fanilor de aici că am alergat acest record", a declarat tânăra de 22 de ani, care a cucerit bronzul în proba de 400 de metri garduri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în spatele americanelor Sydney McLaughlin şi Dalilah Muhammad.

"Niciodată nu am văzut atât de mulţi oameni aici. Când am trecut linia de sosire am ştiut că recordul este al meu datorită zgomotului pe care l-a făcut mulţimea", a spus olandeza citată de Reuters.

Recordul mondial la 400 m în aer liber este de 47,60, stabilit de germanca Marita Koch în 1985.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atletism,
record,
400 m

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici