Atletico Madrid, favorita studenţilor din Regie pentru finala Europa League 2012

Studenţii din complexul bucureştean Regie s-au fotografiat, luni, cu trofeul UEFA Europa League, amplasat în faţa unui club din campus, şi spun că spaniolii de la Atletico Madrid sunt, în opinia lor, favoriţi să câştige finala competiţiei, care va avea loc la 9 mai, pe Arena Naţională.

268 afișări
Imaginea articolului  Atletico Madrid, favorita studenţilor din Regie pentru finala Europa League 2012

Atletico Madrid, favorita studenţilor din Regie pentru finala Europa League 2012 (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Departe de entuziasmul din sezonul 2005-2006, când Rapid Bucureşti şi concitadina Steaua se luptau pentru un loc în semifinalele Europa League, microbiştii români îşi împart acum simpatiile spre echipele din vest ajunse în această fază a competiţiei - trei din Spania (Atletico, Valencia şi Bilbao) şi una portugheză (Sporting). Marea consolare vine din faptul că finala se va juca în Capitală, eveniment în premieră ce aduce cu sine şi un itinerariu al trofeului prin diferite locuri publice, unde să poată fi admirat şi fotografiat.

La popasul trofeului în zona căminelor din Regie, forfota a fost semnificativă. Sute de studenţi din Regie au făcut poze, pe rând, cu mult râvnita cupă, strigând din când în când, spre exasperarea angajaţilor firmei de pază care flancau trofeul: "Faceţi poze cu maimuţa!".

"Hai că te fac eu pe tine maimuţoi, dacă vrei!", a răbufnit unul dintre bodyguarzi, deranjat, probabil, că sloganul l-ar fi vizat.

Şedinţa foto studenţească a prilejuit şi dezbateri pe teme, evident, fotbalistice. Doi studenţi la Ingineria Sistemelor Biotehnice au fost de părere că România nu are şanse să triumfe în UEFA Europa League, iar asta din cauza patronilor de cluburi. "UEFA Europa League e o pălărie prea mare pentru noi, pentru ce se întâmplă în fotbalul românesc, pentru mafioţii care spală bani prin fotbal", a declarat unul dintre aceştia, care dă pe Atletico Madrid drept câştigătoarea de anul acesta.

Acelaşi tânăr s-a arătat indignat şi de regulile de pe stadioane, despre care a spus că sunt "o prostie" care limitează dreptul la liberă exprimare. "Stadionul ar trebui să fie un loc public unde să te poţi exprima liber, ca pe stradă. Au făcut din stadion o puşcărie", s-a plâns studentul.

Alţii, deşi convinşi că desfăşurarea finalei Europa League la Bucureşti este un fapt pozitiv, au declarat că România nu are infrastructură atunci când vine vorba despre sport. "În ţară, avem nevoie de fonduri pentru a construi mai multe stadioane. Ăsta nou (Naţional Arena - n.r.) e unul singur, Germania are 30 sau 40 de stadioane ca ăsta", a spus un student.

Colocviul ad-hoc lângă trofeu nu a ocolit subiectul investitorilor în sportul-rege. Unul dintre studenţi a subliniat că fotbalul românesc, pentru a ajunge la performanţe notabile în Europa, ar avea nevoie de "un investitor arab", deşi, nota bene, "experimentele" recente numite Manchester City şi Malaga nu ar susţine pe deplin această soluţie.

Cu sau fără bani arabi, fotbalul are nevoie de jucători. Care jucători, cred alţi studenţi, sunt principalii vinovaţi pentru lipsa de performanţă. "Fotbaliştii noştri nu sunt dedicaţi sportului, sunt dedicaţi banilor", a conchis un grup de câţiva studenţi.

Altfel, printre studenţi, au stat la rând să se fotografieze cu trofeul şi oameni trecuţi de prima tinereţe. Unul dintre ei, venit în Regie alături de soţie, a mărturisit că şi-ar fi dorit să prindă bilete la finală. "Nu am mai prins, aşa că acum, am să văd finala de acasă, de la Craiova", a spus el, indicând, la rândul său, pe Atletico Madrid ca fiind echipa care, cel mai probabil, va câştiga cupa.

(Material realizat de Ionut Muresan, ionut.muresan@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici