FC Barcelona - Real Madrid: El Clasico în cifre

El Clasico, Messi contra Ronaldo, "Pep" (Guardiola) contra "Mou" (Mourinho), "galacticii" contra "extratereştrilor", este şi un război al cifrelor: cel al bilanţurilor, al datoriilor sau salariilor, se arată într-un material al agenţiei France Presse.

1080 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona - Real Madrid: El Clasico în cifre

FC Barcelona - Real Madrid: El Clasico în cifre (Imagine: Shutterstock)

Bilanţul meciurilor: Confruntarea de sâmbătă, care poate ajuta Realul să-şi sporească avansul de patru puncte în faţa Barcei sau îl poate reduce la un punct, poate stabili şi o altă diferenţă: în prezent la egalitate perfectă - fiecare cu câte 86 de victorii - Real sau FC Barcelona pot trece în frunte. Între antrenorii celor două echipe, Guardiola şi Mourinho, balanţa este inegală. Din zece meciuri, Pep are un bilanţ impresionant: 5 victorii, 4 remize şi doar un eşec, cel din finala Cupei Spaniei de sezonul trecut.

Buget: În acest domeniu este mai degrabă o remiză. Clubul "merengue" are pentru sezonul 2011/2012 un buget de circa 490 de milioane de euro, iar "blaugrana" de 461 de milioane de euro.

Salariile cele mai ridicate: Evident, jucătorii cel mai bine plătiţi sunt cele două staruri: madrilenul Ronaldo primeşte 13 milioane de euro pe an, iar Messi 10,5. Totuşi, argentinianul compensează cu sumele din contracte: triplul câştigător al Balonului de Aur primeşte 21 de milioane de euro anual din publicitate, în timp ce portughezul 15,5. Cu un total de 33 de milioane de euro, inclusiv prime, Messi este fotbalistul cel mai bine plătit din lume, Ronaldo ocupând locul trei (29,2), după un fost jucător al Realului, David Beckham.

Între cei doi antrenori, Mourinho este învingător, cu 14,8 milioane de euro pe an, Guardiola fiind plătit cu 9,5 milioane de euro.

Datorii: Real are datorii de 590 de milioane de euro, în timp ce Barca de 578 de milioane de euro. Deşi sezonul trecut Real Madrid a avut încasări de 479 de milioane de euro, iar FC Barcelona de 451, aceşti bani nu au fost suficienţi pentru a acoperi datoriile. În schimb, Real şi Barca au anunţat că nu au datorii la fisc.

Audienţe: El Clasico de sâmbătă va trebui să bată o audienţă de peste 14 milioane de spanioli înregistrată la semifinala retur din Liga Campionilor, din 3 mai 2011, când Barca şi Real au remizat, scor 1-1.

Având în vedere caracterul potenţial decisiv al meciului, recordul poate fi depăşit sâmbătă. În lume, Mediapro, care deţine drepturile pentru liga spaniolă, speră într-o audienţă de 400 de milioane de telespectatori. 300 de profesionişti vor fi mobilizaţi pentru a transmite meciul de pe Camp Nou şi 34 de camere vor capta cel mai mic gest făcut de Messi, Ronaldo şi colegii lor.

Meciul FC Barcelona - Real Madrid va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici