Atletico Madrid va face apel la TAS împotriva sancţiunii dictate de UEFA

Managerul clubului Atletico Madrid, Clemente Villaverde, a declarat, sâmbătă, că echipa spaniolă va face apel la TAS împotriva deciziei Comisie de Apel a UEFA de sancţionare cu două partide cu porţile închise, dintre care una cu suspendare.

5 afișări
Imaginea articolului Atletico Madrid va face apel la TAS împotriva sancţiunii dictate de UEFA

Atletico Madrid va face apel la TAS împotriva sancţiunii dictate de UEFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu suntem de acord cu sancţiunea UEFA şi ne vom apăra la o instanţă superioară", a explicat Villaverde în presa din Spania.

Comisia de Apel a UEFA a redus, vineri, sancţiunea clubului Atletico Madrid, la două meciuri cu porţile închise, dintre care unul cu suspendare, ca urmare a incidentelor ce au avut loc la meciul cu Olympique Marseille, scor 2-1, din Liga Campionilor, de la 1 octombrie. Iniţial, gruparea madrilenă a fost sancţionată cu suspendarea terenului pentru trei partide, dintre care una cu suspendare.

În schimb forul european a menţinut amenda de 150.000 euro şi suspendarea pentru două partide a tehnicianului Javier Aguirre.

Potrivit cotidianului El Mundo, Atletico are la dispoziţie zece zile pentru a face apel la TAS, iar de luni poate cere o suspendare provizorie a sacţiunilor până la judecarea memoriului.

UEFA a sancţionat formaţia din capitala Spaniei din cauza scandărilor rasiste ale fanilor iberici de la partida din 1 octombrie şi a faptului că tehnicianul madrilenilor a fost acuzat că a adresat injurii la adresa jucătorilor echipei din Marsilia, dar nu şi pentru intervenţia în forţă a poliţie iberice împotriva suporterilor formaţiei franceze în timpul aceluiaşi joc.

Un suporter al formaţiei OM, reţinut imediat după aceea partidă, se află şi în prezent în arest la Madrid, în aştepatrea unei hotărâri care să decidă eliberarea sa.

Fanul grupării franceze reţinut în Spania, Santos Mirasierra, şi-a declarat nevinovăţia într-un interviu dat, din închisoarea Soto del Real din nordul Madridului, cotidianului AS. "Am fost arestat de poliţie pentru că îmi ştiau înfăţişarea, am vorbit cu ei de la distanţă. Nu am comis nicio crimă. Sunt în închisoare de la 3 octombrie din cauza unor declaraţiile ale poliţiei care contrazic", a punctat suporterul arestat, care este suspectat de violenţe împotriva organelor de poliţie înaintea partidei din Liga Campionilor dintre Atletico şi Olympique Marseille (2-1).

De asemenea, suporterul echipei franceze a calificat drept false rapoartele care, conform surselor judiciare citate de către AS, îl dau ca principal artizan al conflictelor ce au avut loc înaintea meciului.

O cerere de cauţiune pentru Mirasierra a fost depusă de mai mult de opt zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici